TTB: 3 bin hekim daha Türkiye’yi terk etme hazırlığında

TTB: 3 bin hekim daha Türkiye’yi terk etme hazırlığında
Temmuz'da 231 hekim daha yurtdışında çalışmak için iyi hal belgesi' aldı. TTB'ye göre ülkeyi terk etme hazırlığında olan hekim sayısı yılsonuna kadar 3 bini bulabilir.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artmasına, uzun süredir talep edilen çalışma koşullarında iyileşmenin gerçekleştirilmemesi ve hayat pahalılığı da eklenince yurtdışında çalışma kararı alan hekimlerin sayısı artıyor. 

YIL SONUNA KADAR TÜRKİYE'Yİ TERK EDECEK HEKİM SAYISI 3 BİNİ BULABİLİR 

Dünya gazetesinden Yasemin Salih’in haberine göre, sadece geçtiğimiz ay yurtdışında çalışmak için gerekli olan 'iyi hal belgesi' alan hekim sayısı 231 oldu. Türk Tabipler Birliği (TTB) verilerine ilk yedi ayda 'iyi hal belgesi alan toplam hekim sayısı da 1402'ye ulaştı. Böylelikle, geçen yılın tamaımıa 'iyi hal belgesi' alan hekim sayısına, 2022'nin ilk yed, ayında ulaşılmış oldu. Bu sayının daha da artacağı tahmin ediliyor. TTB, yılsonuna kadar 2 bin 500 ila 3 bin hekimin Türkiye’ye terk etme hazırlığında olduğunu belirtti.

EN BÜYÜK KAYIP İSTANBUL’DA

TTB’nin verilerine göre son bir ay ayda 'iyi hal belgesi'  alan hekimlerin yüzde 41’i İstanbul’dan. Temmuz ayında İstanbul'da 95 hekim bu belgeyi alarak yurtdışına göç etmek için ilk adımı attı. İstanbul’u 23 hekimle Ankara, 15 hekimle İzmir takip etti. Bursa'dan 7, Antalya'dan 6, Diyarbakır'dan 5, Hatay'dan da 4 hekim geçen ay iyi hal belgesi aldı.

 

Öne Çıkanlar