Trump yönetiminden 916 milyar dolarlık yeni mali paket önerisi

Trump yönetiminden 916 milyar dolarlık yeni mali paket önerisi
Trump yönetimi yeni mali canlandırma paketi önerisini sundu, Demokratlar'dan 'İşsizlik sigortası teklifinin 180 milyar dolardan 40 milyar dolara indirilmesi kabul edilemez' yanıtı geldi.

ABD'deki Donald Trump yönetimi, Demokratlar'ın Senato'daki Cumhuriyetçi lideri Mitch McConnell tarafından sunulan küçültülmüş mali destek planı önerisini geri çevirmelerinden sonra dün 916 milyar dolarlık Coronavirus mali canlandırma paketi önerisini sundu.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat partili Nancy Pelosi'ye Trump yönetiminin 916 milyar dolarlık planını sunduğunu açıkladı. Twitter üzerinden yaptığı açıklamasında Mnuchin, mali canlandırma planının Demokratlar'ın önceliği olan eyalet ve yerel hükümetlere para desteği yapılmasını ve Cumhuriyetçiler'in önceliği olan ticari işletmelerin yükümlülüklere karşı korunmasını içerdiğini belirtti.

Cumhuriyetçi lider McConnell, dün eyaletlere ve yerel hükümetlere mali desteği ve işletmelerin yükümlülüklerine karşı korumayı içermeyen bir Coronavirus mali destek planını yasa yapıcıların geçirmelerini önermişti. Hem Pelosi hem de Senato'daki Demokratların lideri Chuck Schumer, McConnell'ın bu fikrini reddedip, onu her iki partinin mali paket üzerinde uzlaşma çabalarını engellemekle suçlamışlardı.

Pelosi ve Schumer dün geç saatlerde yaptıkları açıklamada, McConnell'ın 916 milyar dolarlık teklifin altına imza atmasının bir ilerleme olduğunu belirterek, her iki partinin ortak görüşmelerinin çözüm için en büyük umut olduğunu ifade etti.

Açıklamada ayrıca, "Başkanın teklifi, her iki partinin Temsilciler Meclisi üyelerinin görüşmekte oldukları işsizlik sigortası teklifini 180 milyar dolardan 40 milyar dolara indirmekle başlıyor. Bu kabul edilemez" denildi.

Öne Çıkanlar