Trump: Hiç kimse 11 Eylül soruşturmasında sonuna kadar gitmedi

Trump: Hiç kimse 11 Eylül soruşturmasında sonuna kadar gitmedi
Trump'un Suudi Arabistan'ın sponsorluğunda turnuva düzenlenmesine yönelik eleştirilere 'Maalesef hiç kimse 11 Eylül saldırısının sonuna kadar gitmedi' cevabını vermesi dikkat çekti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New Jersey eyaletinin Bedminster bölgesindeki golf kulübünde düzenlenen LIV Golf Turnuvası'na Suudi Arabistan'ın sponsorluğunu protesto etmek isteyen 11 Eylül saldırısı kurbanlarının ailelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Forbes'a göre, Trump'ın o tarihlerde "Dünya Ticaret Merkezi'ni kim havaya uçurdu? Suudi Arabistan'a bir bakın" dediği aktarıldı. 

Trump, 11 Eylül saldırılarının arkasında Suudi Arabistan'ın olduğuna ilişkin istihbaratlara dair "Sponsorları uzun süredir çok iyi tanıyorum. Uzun süredir dostlarım. Bu insanlar, Amerikan şirketlerine yatırım yaptı, birçok Amerikan şirketinde büyük yüzdeleri var ve golf için yaptıkları harika. Maalesef, hiç kimse 11 Eylül soruşturmasında sonuna kadar gitmedi" ifadelerini kullandı.

Trump'ın turnuvayı protesto etmeye hazırlanan 11 Eylül saldırısı kurbanlarının ailelerine bu mesajı vermesi eleştirilere yol açtı.

Öne Çıkanlar