Trump savcının soruları yanıtlamayı reddetti

Trump savcının soruları yanıtlamayı reddetti
New York'da savcıya ifade veren Donald Trump soruları yanıtlamayı reddetti. Trump'ın görevden ayrılmasından bu yana hakkında çok sayıda soruşturma başlatılmıştı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York Eyalet Başsavcısı Letitia James'in ailesinin ticari faaliyetleriyle ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade vermeyi reddetti.

VoA'nın haberine göre, New York Eyalet Başsavcısı James, Trump Organizasyonu’nun emlak değerlerini şişirip şişirmediğine dair bir soruşturma yürütüyor. James, yürüttüğü soruşturmada oteller, golf sahaları ve diğer gayrimenkulleri yöneten Trump Organizasyonu’nun uygun krediler almak için varlık değerlerini olduğundan fazla gösterdiği ve vergi indirimleri almak için değerleri olduğundan düşük gösterdiği yönünde önemli kanıtlar ortaya çıkardığını açıklamıştı.

'AİLEM CADI AVININ HEDEFİ'

Trump bugün yaptığı açıklamada, "Bir keresinde masumsan neden Beşinci Ek Madde’den yararlanıyorsun demiştim. Şimdi bu sorunun cevabını biliyorum. Aileniz, şirketiniz ve yörüngenizdeki herkes avukatlar, savcılar ve Yalan Haber Medyası tarafından desteklenen temelsiz ve siyasi bir cadı avının hedefi olduğunda başka seçeneğiniz olmuyor" diye yazdı.

Destekçilerinin 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası'nı basarak seçimde aldığı yenilgiyi tersine çevirme çabalarının başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, Trump'ın görevden ayrılmasından bu yana hakkında çok sayıda soruşturma başlatıldı. Trump, seçimlerin yaygın oy sahtekarlığı yoluyla çalındığını iddia etmeyi sürdürüyor.

Federal Soruşturma Bürosu da hafta başında Trump'ın Florida'daki malikanesinde arama yapmıştı.

Öne Çıkanlar