Trump'ın evinde arama yapan FBI'dan tehditlere tepki

Trump'ın evinde arama yapan FBI'dan tehditlere tepki
Trump tarafından FBI Başkanlığına atanan Wray, eski başkanın evindeki aramalar sonrası federal yetkililer ve Adalet Bakanlığı’na yönelen tehditlerin tehlikeli olduğunu söyledi.

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın evinde arama yapan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) Başkanı Christopher Wray, eski başkanın destekçilerinin kullandığı şiddet içerikli söylemlere tepki gösterdi. FBI Başkanı Wray, "Kanun uygulayıcılara yönelik şiddet çözüm değil" dedi.

2017 yılında bu göreve Trump tarafından atanan Wray, internet ortamında federal yetkililer ve Adalet Bakanlığı’na yönelik dolaşımda olan tehditlerin tehlikeli olduğunu söyledi.

VOA'da yer alan habere göre Christopher Wray, "Kanun uygulayıcılara yönelik tehditlerden her zaman endişe duyuyorum. Kime tepki duyarsanız duyun, kanun uygulayıcılara karşı şiddet çözüm değil" ifadelerini kullandı.

Wray, FBI’ın Nebraska’daki saha ofisine uzun süre önce planlanan ve FBI’ın siber güvenlik çalışmalarından söz ettiği ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Trump’ın Florida’daki evinde yapılan aramaya ilişkin soruları cevaplamayı reddetti.

AŞIRI SAĞCI PLATFROMLARDA SİLAHLANMA ÇAĞRISI

Eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki evinin arandığını kendisinin açıklamasından bu yana internet ortamında aşırı sağcıların tehditleri ve silahlanma çağrıları yaygın şekilde yer aldı.

Gösterilen tepkiler arasında silahlanma çağrısının dışında federal yetkililerin ve hatta ABD Adalet Bakanı Merrick Garland’ın öldürülmesi çağrıları da vardı.

Beyazların üstünlüğünü savunan ve Yahudi düşmanı olanlar arasında popüler olan sosyal medya sitesi Gab’de Stephen adı altında bir posterde "silahlı bir devrim başlatılması çağrısını beklediği" ifadesi dikkat çekti. Bu profilde "Tek gereken bir çağrı. Milyonlar silahlanır ve bu ülkeyi geri alır. 2 haftadan daha az bir sürede bu iş biter" ifadeleri kullanıldı.

Aynı platformda bir başka paylaşımda da "Haydi başlatalım. Bu seçimle göreve gelmemiş, gayrimeşru rejim GESTAPO baskınıyla çizgiyi aştı. Liberal sosyalist pisliğin Amerikan toplumundan temizlenme zamanı geldi geçiyor" ifadeleri yer aldı.

NE OLMUŞTU?

Trump’ın Florida’daki evi eski ABD Başkanı’nın Beyaz Saray’dan gizli belgeleri alıp almadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında FBI tarafından aranmıştı.

Adalet Bakanlığı Ulusal Arşiv ve Kayıt İdaresi Mar-a-Lago’dan aralarında gizli belgeleri de içeren belgelerin de olduğu 15 kutu Beyaz Saray kaydını aldığını açıkladığından bu yana gizli bilgi ve belgelerin usulüne göre muhafaza edilmediği konusunda soruşturma yürütüyor.

FBI BİNASINA SALDIRAN KİŞİ ÖLDÜ

FBI'ın Ohio ofisinden bugün yapılan açıklamada da sabah saatlerinde silahlı bir kişinin Ziyaretçi Tarama Tesisi'ne girmeye çalıştığı belirtildi. FBI özel yetkililerinin müdahalesi ve alarmın ardından bu silahlı kişinin kuzeydeki eyaletlerarası otobana doğru kaçtığı, sonrasında karşılıklı ateş açıldığı ve yaralanan silahlı kişinin öldüğü kaydedildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar