TRT'den iddialı açıklama: Netflix'e alternatif uluslararası bir platform kuracağız

TRT'den iddialı açıklama: Netflix'e alternatif uluslararası bir platform kuracağız
TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, TRT’nin 2023 yılında 'Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edeceğini' söyledi.

 Uluslararası Genç İletişimciler Forumu'nda bir konuşma yapan TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, 2023 yılında Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edeceklerini belirtti.
Sobacı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Antalya Eğitim ve Sosyal Tesisi'nde, ortaklaşa düzenlenen "Stratcom Youth: Uluslararası Genç İletişimciler Forumu"nda "Dezenformasyon Çağında Kamu Yayıncılığı" başlıklı konuşma yaptı.

Dijital çağda insanların çok büyük bir bilgi akışıyla muhatap olduğunu ve bunun sonucunda da bilgiye bağımlı hale geldiklerini savunan Sobacı, doğru bilgiye olan ihtiyacın her geçen gün arttığını ifade etti.

'KAMU YAYINCISI KAMU YARARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET ETMEK ZORUNDADIR'

Sobacı, "Doğru bilgiyi nereden bulacağız? Kamu yayıncısı ya da özel yayın grupları verebilir. Özel yayın gruplarından bunu beklemek biraz safiyane bir yaklaşım olur. En nihayetinde kâr güdüsüyle hareket ederler. Bunun gerektirdiği içeriği üretirler. Türkiye'de o yayın gruplarının bir sahiplik yapısı var. O sahiplik yapısından farklı, onun çıkarlarından gayrı, uyuşmayan içeriği üretmesini beklemek zor. O zaman karşısında kim var? Kamu yayıncısı var. Kamu yayıncısı kamu yararı doğrultusunda hareket etmek zorundadır" ifadelerini kullandı.

Sobacı, TRT’nin 2023 yılında 'Netflix'e alternatif uluslararası bir dijital platform inşa edeceğini', gençlik platformu kuracağını ve filmlerle oyunlara yatırım yapmaya devam edeceğini de söyledi.

Öne Çıkanlar