'Külliye'ye 'hayran kalan' Barzani ailesi, bir benzerini yaptırmak istiyor

'Külliye'ye 'hayran kalan' Barzani ailesi, bir benzerini yaptırmak istiyor
Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesine 'hayran kalan' Barzani ailesi, Erbil'e de benzer bir başkanlık sarayı inşa ettirmek için Erman Ilıcak'ın şirketiyle temasa geçti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, 12 Mart'ta, KYB Başbakanı Mesrur Barzani de 19 Nisan'da Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.

Bu görüşmelerden hemen sonra ise Barzani ailesi Erbil'de bir başkanlık sarayı inşaa ettirme yönünde fikir birliğine vardı. 

ÇOK ETKİLENDİLER

OdaTV'den Toygun Atilla'nın haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden çok etkilenen Barzani ailesi inşaatı yapan Erman Ilıcak'ın sahibi olduğu Rönesans Holding ile iletişime geçti. 

Yapılan görüşmede külliyenin mimarisinden çok etkilendiklerini söyleyen Barzaniler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin mimarı Şefik Birkiye ile çalışmak istediklerini söyledi. 

MİMAR BİRKİYE: HENÜZ ANLAŞMA SAĞLANMADI

Barzani ailesi ve Rönesans firması ön görüşmelerden sonra anlaşma sağlarlarsa Erbil'de önümüzdeki günlerde başkanlık sarayı inşaatı Türk firması tarafından yapılacak. 

Mimar Şefik Birkiye, henüz resmi bir anlaşma sağlanmadığını, ancak önümüzdeki günlerde bu konunun netleşeceğini belirtti. 

Paris'teki Disneyland'ın genişletilmesi projesinde yer alan 8 önemli mimardan biri olan Birkiye, Dr. Mimar Selim Dalaman ile birlikte İstanbul'daki Taksim Camii projesine de imza attı. 

Şefik Birkiye'nin çalışamları arasında Monako Prensi Rainer için dev bir otel, İstanbul'daki Klasis Otel'de bulunuyor. 

Öne Çıkanlar