Tokat'ta Alevilerin yaşadığı köyün yolları yapılmıyor: Devlet utanmıyor ama biz onlar adına utanıyoruz

Tokat'ta Alevilerin yaşadığı köyün yolları yapılmıyor: Devlet utanmıyor ama biz onlar adına utanıyoruz
+Gerçek’e konuşan Veli Baba Cemevleri Başkanı Dursun Baş, ‘Resmi olarak Alevilerden vergi alınmaz desinler o zaman biz de kendi yollarımızı yapalım’ dedi.

+GERÇEK- Tokat’ın, Zile Karacaören köyü ve çevre köylerin ortak kullandığı yolların bozuk ve toprak olması sonucu, yazın toz bulutuna, kışın ise çamur deryasına dönmesine köylüler isyan etti.

1200 hanelik Karacaören, 800 hanelik Karşıpınar köyleri ve ayrıca 5 Alevi köyüne daha bağlanan yolda Veli Baba, Anşa Bacı ocağının türbeleri var ve yıllık 250-300 bin insanın ziyaret ettiği bir yer.

Karacaören Cemevleri Başkanı Dursun Baş yaşananları +Gerçek’e anlattı.

Tokat, Zile, Karacaören köyü ve birçok çevre köyün ortak olarak kullandığı yolların bozuk ve toprak olması nedeniyle, yazın toz bulutuna, kışın ise çamur deryasına dönmesine sitem ettiklerini söyleyen Velibaba Cemevleri Başkanı Dursun Baş, köylülerin evlerini birbirine bağlayan köy içi yollarının da çamurdan ve balçıktan geçilemeyecek halde olduğunu, çamura batan araçlarını traktör yardımıyla çıkarttıklarını belirtiyor.

‘YOLLARIN YAPILMASINI İSTİYORUZ’

"Yıllardır çamurlu yol sorunu yaşıyoruz. Köy yolunun hala bu şekilde olmasına ve her yağmur ardından yollarının bu şekilde çamur deryasına dönüşmesine karşı yolların yapılmasını istiyoruz" diyen Baş, 1200 hanelik Karacaören köyüne gelene kadar da 800 hanelik Karşıpınar köyü gibi birçok köylerinin olduğunu söylüyor.

YILDA EN AZ ON KAZA OLUYOR

Yılınen az sekiz ayında cenazelerini traktörlerle taşıdıklarını, cenaze araçlarının yol bozuk olduğundan dolayı gitmediğini söyleyen Baş, her yıl en az ona yakın kaza olduğunu da ekliyor. Bu köylerin ortak özelliğinin Alevi köyleri olduğunu söyleyen Baş, köylülerin ortak kullandığı yolların içler acısı, yazın toz, kışın ise çamur olmasından kaynaklı köylüleri bezdirdiğini ifade ediyor.

Yolların bozuk olmasından dolayı yaralanma ve maddi hasarlı kazaların olduğunu da söyleyen Baş, bu yol üzerinde bölgede yaşayan Alevilerce ziyaret edilen Anşa Bacı-Veli Baba evlatlarından Hasan Baba ve Rüstem Baba türbelerinin olduğunu ve yılda en az 250-300 bin ziyaretçinin geldiğini belirtiyor. Karacaören köyüne gelen kadar Sünni köylerden geçildiğini, Sünnilerin yaşadığı köylerde yollara her yıl asfalt döküldüğünü, bakım yapıldığını ama Alevi köylerine hiçbir şey yapıldığını söyleyen Baş, Karacaören köyünün 5500 nüfusa sahip olduğunu belirtiyor.

‘DEVLETİMİZ ADINA BİZ UTANIYORUZ’

Köylülerin yıllık araba masraflarının neredeyse milyonlara tekabül ettiğinisöyleyen Baş, "Cenazelerimizi traktörle taşımamızdan devlet utanmıyor ama biz utanıyoruz devletimiz adına" diye de ekliyor.

"Büyükşehirlerden cenaze veya ziyaret için köyümüze gelen otobüs şoförleri yolları bahane ederek bir daha gelmek istemiyorlar. Yol bozukluğu nedeniyle arabalarımız hasar görüyor ve her ilçeye gidip gelişimizde sanayiye gitmekten bıktık" diyen Baş, Tokat Valiliğine, İl Özel idaresine ve milletvekillerine dertlerini anlattıklarını, sorunlarını yazılı olarak da ilettiklerini ama hala bir çözüm bulunmadığını söylüyor.

Öne Çıkanlar