Gezi tutukluları için AYM önünde yapılacak eyleme polis engeli

Gezi tutukluları için AYM önünde yapılacak eyleme polis engeli
100 gündür cezaevinde bulunan Gezi davası tutukluları için Anayasa Mahkemesi önünde açıklama yapmak isteyen TMMOB üyeleri polis engeliyle karşılaştı.

+GERÇEK- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve bağlı odaların Gezi Davası’nda verilen hapis cezalarına karşı başlattığı Adalet Nöbeti 100’üncü gününü doldurdu.  Nöbetin 100’üncü gününde Anayasa Mahkemesi önünde basın açıklaması yapmak isteyen gruba polis izin vermedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın karar duruşmasında Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden ve Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18 yıl hapis cezası ve hepsinin ayrı ayrı tutuklanmasına karar vermişti. Aynı dosya kapsamında iş insanı Osman Kavala’ya ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişti.

Duvar'dan Nur Kaplan'ın aktardığına göre, açıklamaya izin verilmemesi üzerine AYM karşısında bulunan Ahlatlıbel Parkı’ına geçen grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polisin çembere aldığı grup oturma eylemine geçerek basın açıklamasını okudu.

Duvar’da yer alan habere göre, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyeleri, açıklamanın ardından forum düzenledi. Forumda, Gezi Davası’nda tutuklananların mektupları okundu.

'GEZİ PARKI İÇİN MÜCADELE ETMEK MESLEKİ ETİK İLKLERİNDEN'

Meslek alanlarının tarihsel birikimle, temel ilkeleri çerçevesinde, halka ait olanı korumanın ve kamu yararını savunmanın mühendis, mimar ve şehir plancılarının temel görevi olduğunu söyleyen Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Ayhan Erdoğan, Gezi Parkı için mücadele etmenin de mesleki etik ilkelerinden biri olduğunu söyledi.

AK Parti’nin Gezi direnişini yargılamalarla karalamaya çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Uzun ve bariz hukuksuzluklar içeren bir dizi girişimin ardından son olarak kendi partisinden milletvekili aday adayı olan bir yargı mensubu üzerinden arkadaşlarımızın nezdinde Gezi’yi tutsak etmeye, yalnızlaştırmayı amaçladılar." dedi.

'BİZ KAZANACAĞIZ, GEZİ KAZANACAK'

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biliyoruz ki bugün yaşanan derin yoksulluktan, ülkenin çöküşünden çıkışın yolu Gezi Direnişi’nde ayağa kalkan milyonların örgütlülüğünden geçiyor.
Hukuksuz tutuklama kararlarının verildiği günden itibaren başlattığımız ve bugün 100. Gününe giren Adalet Nöbetleri vesilesiyle bir kez daha kararlılıkla belirtiyoruz: TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz, arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız ve bu ülkenin en görkemli halk hareketi olan Gezi’ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.

Adalet Nöbetlerimizin 100. gününde bir kez daha sesleniyoruz: Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Bu hukuksuzluğa bir an önce son verin. Gezi’den ve arkadaşlarımızdan elinizi çekin. Ve şunu bilin ki; Biz kazanacağız, Gezi kazanacak."

 

Öne Çıkanlar