TMMOB: Gezi Davası’nda tutuklananlar serbest bırakılsın

TMMOB: Gezi Davası’nda tutuklananlar serbest bırakılsın
TMMOB Mardin İl Koordinasyon Kurulu, Gezi Davası’nda üyelerinin de aralarında olduğu hak savunucularına verilen hapis cezalarına dikkat çekerek, serbest bırakılmaları çağrısında bulundu.

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mardin İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Gezi Parkı eylemleri dolayısıyla aralarında üyelerinin de olduğu kişilere hapis cezası verilerek, tutuklanmasına dair açıklama yaptı.

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mardin Şube binası önünde yapılan açıklamaya siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı. Açıklamayı TMMOB İKK adına Derya Akyol yaptı.

İktidarın halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine toplumsal muhalefeti susturmaya çalışarak başarısızlığının üstünü örtmeye çalıştığını belirten Akyol, Gezi Direnişi’ni organize ettikleri gerekçesiyle tutuklanan isimleri sayarak, "Arkadaşlarımıza verilen cezalar iktidarın toplumsal muhalefeti cezalandırma ve sindirme siyasetinin son adımı olmuştur" dedi. "İktidar zorbalığına dün boyun eğmedik, bugün de boyun eğmeyeceğiz" diyen Akyol, "Gezi Direnişini, Gezi Davası’nda ceza alan arkadaşlarımızı, uğruna bedeller ödediğimiz değerlerimizi, kamusal faydayı ve meslektaşlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz" dedi.

Açıklamanın devamında ekonominin durumuna dikkat çeken Akyol, "Hayat pahalılığı, işsizlik ve yoksulluk toplumun tüm kesimlerini tükenme noktasına getirdi. Ürettiğinin, alın terinin karşılığını alamadan çalışan milyonlarca emekçi ev kirası, ulaşım masrafları ve faturalar nedeniyle ay sonunu getiremez oldu. Milyonlarca kişi geçimini sağlayabilmek için borç batağına sürüklenerek adeta bankalar için çalışır hale geldi. Yoksulluk ve geçim sıkıntısı halkın yaşam tarzı haline geldi" dedi.

Yaşanan sorunların çözümünün kamucu politikalar olduğunu dile getiren Akyol, taleplerini sıralayarak, "Yaşadığımız tüm baskılara rağmen demokrasiye, özgürlüklere, bağımsızlığa, laikliğe ve toplumculuğa olan bağlılığımızdan taviz vermeyeceğiz" dedi.

Akyol, tutuklanan isimlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Açıklama sloganlarla sona erdi. (MA)

Öne Çıkanlar