TMMOB’dan 1 Mayıs çağrısı: Birlikte değiştirebiliriz

TMMOB’dan 1 Mayıs çağrısı: Birlikte değiştirebiliriz
TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül, 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaparak “Sistemi birlikte değiştirebiliriz” dedi.

Emekçilerin savaşa ve yoksulluğa karşı taleplerini dile getireceği 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü yarın birçok kentte kutlanacak. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)  Genel Sekreteri Dersim Gül, "Bu düzeni değiştireceğiz" diyerek, 1 Mayıs’ta alanlarda olacaklarını söyledi. 

Gül, emekçilere çağrı yaparak "Türkiye’deki bütün emekçi sınıfların, bu çürümüş düzeni değiştireceğine inanıyoruz. ‘Birlikte değiştirebiliriz’ demek için bütün halkı alanlara çağırıyoruz, tüm halkın gücünü iktidara göstereceğiz" diye konuştu. Türkiye’de her geçen gün derinleşen bir kriz olduğunu belirten Gül, bu sorunlara karşı halkın alanlarda taleplerini yükselteceğini söyledi. Gül, "İşsizlik, yoksulluk, enflasyon rakamlarından dolayı temel gıda maddelerindeki artış, ulaşım, konaklama gibi genel konuları da ortaklaştırıp tüm halkımızı 1 Mayıs’ta meydanlarda olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

'İKTİDARIN SONUNU GETİRECEK DÖNÜŞÜMLER'

Gezi Davası’nda çıkan kararın halka ve muhaliflere gözdağı olduğunu söyleyen Gül, halkın 1 Mayıs’ta yapılan hukuksuzluğa karşı da alanlarda ses çıkartacağını ifade etti. Gül konuya ilişkin "Tabi ki toplumun vicdanında derin bir iz bırakan karara imza atılmış, çok büyük bir yanlış yaptı aslında ülkeye verilen büyük bir ceza oldu. Verilen ceza sadece gezi sanıklarına veya 7 kişiye verilen bir ceza değildir aslında, Türkiye’ye verilen cezadır. Karar, Türkiye’deki değişime verilen bir yanıttır. Tek adam rejimi sürekli kendisini mutlak iktidar tutmak için verilen bir yanıttır, bu iktidara karşı ses çıkaran, tepki gösteren herkese bir gözdağı vermek bu iktidara karşı çıkan direnen herkese bir çeşit gözdağı vermek için Gezi Davası’nda böyle bir ceza çıktı. Biz inanıyoruz ki gezi davasında karar çıktıktan sonra ortaya çıkan o tepki 1 Mayıs alanlarına da aktarılacak. Bu tepki iktidarın sonunu getirecek dönüşümün yolunu açacaktır" ifadelerini kullandı.

'TEK ADAM REJİMİ'

Partili Cumhurbaşkanı sistemiyle Türkiye’nin yıkıma maruz bırakıldığını belirten Gül, rejimin ülkede yarattığı tahribata karşı alanlarda ses çıkaracaklarını söyledi. Gül konuya ilişkin şunları kaydetti: "Tek adam rejimiyle kamu varlıklarımız sermaye gruplarına peşkeş çekildi. Kamu arazilerimiz veya biyolojik çeşitlilik barındıran özel alanlarımız, zeytinliklerimiz, kıyılarımız yapılaşmaya açıldı. Ülkemizin başına gelen en büyük sorun bu tek adam rejimidir. Bu rejim aynı zamanda uluslararası göstergeler açısından da bizi kötü bir duruma düşürdü. İktidarın devamı için verilen Gezi Davası kararı, Türkiye’yi evrensel ve demokratik hukuk açısından da kötü bir duruma düşürdü."

'CESUR OLMALIYIZ' 

Gezi Davası’yla birlikte TMMOB yöneticileri ve hukuk müşavirlerinin tutuklandığını hatırlatan Gül, "Gezi davası kararıyla arkadaşlarımız tutuklandı. Dolayısıyla bu talebi ön plana çıkartacağız ‘Gezi tutukluları serbest bırakılsın, Gezi onurumuzdur’ diye pankart açacağız" diye konuştu.

Ülkedeki yıkıma rağmen ülkenin emek ve bilimle yeniden kurulacağına inandığını belirten Gül "Yeni kurulacak Türkiye için cesur olmalıyız, bir arada olmalıyız ve alanlarda olmalıyız yaşasın 1 Mayıs diyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar