'Tirşikçî kapitalistler’e direnen tütüncüden tutuklamalara tepki: Emperyalistlere şirinlik yapıyorlar

'Tirşikçî kapitalistler’e direnen tütüncüden tutuklamalara tepki: Emperyalistlere şirinlik yapıyorlar
‘Mevzu olan ise tütünde yüzde 80’i emperyalist şirketlere ait, yaygara koparılan tütünün yüzde 15’i bize ait.'

Seda TAŞKIN


ARTI GERÇEK- Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘yetki belgesi’ almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapmayı yasaklamasını protesto ettikleri için Adıyaman’da şafak vakti gözaltına alınan 16 tütün üreticisinden 10'u tutuklandı. 

Tütüncülerin protesto eylemlerinin ardından kentte 2 gündür yaşanan gözaltılara ilişkin değerlendirme yapan tütün işçisi Mehmet Efe Dindar, yaşananları Artı Gerçek’e anlattı. Dindar, "Bu ülkede adalet sadece gözü kapalı bir kadın figüründen ibaret maalesef. Umarım bir gün adaletin tecelli ettiği bir coğrafyada yaşama umuduyla" diyerek yaşanan adaletsizliğe bir kez daha işaret etti. 

‘SADECE EKMEK MÜCADELESİ VERDİLER’ 

Protestoların ardından kentte yaşanan gözaltıları adaletsizlik olarak yorumlayan Dindar, suçu olmayan tütün işçilerinin sadece ekmek mücadelesi verdiğini söyledi. Malatya Doğanşehir’de yaşayan bir tütüncü olarak haklarını aramak için sokaklara çıktığını söyleyen Dindar, şöyle devam etti: 

"İnsanlar sadece haklarını aradıkları için yaka paça gözaltına alındılar. 16 kişiden 10 kişi tutuklandı. Ülkede o kadar kanunsuz durum yaşanırken, insanlar ekmek mücadelesi verdiği için, tütünüme dokunma dediği için içeri atıldılar. Ve şu anda o insanlar mağduriyet yaşıyor. Bizler de burada tütünümüze dokunmayın diyerek direnmeye devam edeceğiz."

‘EMPERYALİSTLERE ŞİRİNLİK YAPMAK İSTİYORLAR’ 

Tutuklanan tütüncülerin serbest bırakılması gerektiğini ve onların suçu olmadığını yineleyen Dindar, "Mevzu olan ise tütünde yüzde 80’i emperyalist şirketlere ait, yaygara koparılan tütünün yüzde 15’i bize ait. Yani kendi yerli ve milli tütününü yasak eden ve emperyalistlere şirinlik yapmak isteyen durumla karşı karşıyayız. Buradan bir kez daha tirşikçî kapitalistlere hayır diyorum" dedi. 

‘UMARIM BİR GÜN ADALETİN TECELLİ ETTİĞİ COĞRAFYADA YAŞARIZ’

Ülkede adaletin gözü kapalı bir kadın figüründen ibaret olduğunu söyleyen Dindar, "Tutuklanan kardeşlerimizin hiçbir suçu günahı yoktur. Tamamen kendi ekmekleri için mücadele veren, fakir fukaradır. Doğduğu yerde ölen insanlardır. Kendini izah edemediler, yol kapattıkları için alındılar. Umarım bir gün adaletin tecelli ettiği bir coğrafyada yaşayabiliriz. Bizlerinde adil bir eşit şekilde haklarının verileceği, herkesin eşit bir şekilde yaşam savaşı vermeden yaşayacağı bir coğrafyaya buluşmak dileğiyle" ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar