TİHV'den çağrı: Şebnem, Erol ve Ahmet için dayanışmaya!

TİHV'den çağrı: Şebnem, Erol ve Ahmet için dayanışmaya!
TİHV, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in yeniden yargılandıkları davanın 30 Eylül'de görülecek duruşması için dayanışma çağrısında bulundu.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in daha önce beraat ettikleri halde istinaf mahkemesinin kararı bozmasının ardından yeniden yargılandıkları davanın 30 Eylül Perşembe günü saat 13:30'da gerçekleşecek duruşması için dayanışma çağrısı yaptı.

Duruşma öncesi TTB, TİHV ve İHD İstanbul Şubesi yönetici ve üyelerinin yanı sıra RSF Merkezi ile Britanya ve Almanya seksiyonlarından temsilcilerin katılımıyla Saat 12.00’da, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın bilgilendirmesi gerçekleştirecek.

NE OLMUŞTU?

2016 yılında, o dönem TİHV’in başkanı olan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve Gazeteci-Yazar Ahmet Nesin, basın ve ifade özgürlüğünü savunmak adına Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma gösterdikleri için ‘terör örgütü propagandası’ yaptıkları iddiasıyla tutuklanmışlar, yapılan itirazlar üzerine bir süre sonra tahliye edilmişlerdi.

Yargılama sonunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, üç isim için de beraat kararı vermişti. Ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin 3 Kasım 2020 tarihinde beraat kararını eksik inceleme sebebiyle usul yönünden ve ana dava ile birleştirilmesi gerekçesiyle oy birliğiyle bozmuş, Fincancı, Önderoğlu ve Nesin için yeniden yargılanma süreci başlatılmıştı.

TİHV'den yapılan açıklamanın tam metni için

Öne Çıkanlar