THY, Ukrayna ve Rusya seferlerini iptal etti

THY, Ukrayna ve Rusya seferlerini iptal etti
Türk Hava Yolları, Ukrayna'nın tümüne, Rusya ve Belarus’un da bazı kentlerinde 31 Aralık 2022’ye kadar uçuşlarının iptal edildiğini açıkladı.

Türk Hava Yolları (THY), 31 Aralık 2022 tarihine kadar Ukrayna çıkışlı/varışlı uçuşların iptal edildiğini duyurdu.

Türk Hava Yolları'ndan yapılan açıklamada, "31 Aralık 2022 (dâhil) tarihine kadar Ukrayna çıkışlı/varışlı uçuşlarımız iptal edilmiştir. Değişiklik ve iade işlemlerinizi acentenizden, web sitemizden ya da 0 850 333 0 849 numaralı çağrı merkezimizden tamamlayabilirsiniz" denildi.

THY ayrıca Rusya ve Belarus’ta 4 kentte daha uçuş iptali kararı aldı. Minsk, Rostov, Yekaterinburg, Soçi kentlerine çıkışlı/varışlı uçuşların 31 Aralık 2022 tarihine kadar iptal edildiği duyuruldu.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna ile savaşta olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir'in Putin'in kısmi seferberlik ilan etmesinin ardından ülkeden ayrılmalarda artış yaşandığı dünya basınına yansımış, Rusların en çok tercih ettiği kentlerin başında da Antalya’nın geldiği belirtilmişti. Türk Hava Yolları'nın Moskova başta olmak üzere bu ülkeye neredeyse tüm seferleri dolarken, diğer hava yolu şirketlerinde de yer kalmadığı kaydedilmişti. Rusya'dan Antalya'ya turist getiren tur operatörlerinin yetkilileri, 18-65 yaş arası askere elverişli kapsamdaki erkeklere bazı Rus hava yolu firmalarının bilet satış yasağı getirdiğini açıklamıştı. Putin'in, Ukrayna savaşı için 300 bin yedek askerin derhal göreve çağrılması emrini içeren "kısmi seferberlik" açıklaması sonrası ülkeyi terk etmek isteyenler sınırlarda da uzun kuyruklar oluşturmuş, Rusya'dan vizesiz gidilebilen Türkiye, Sırbistan gibi ülkelere uçak bileti fiyatlarının da yükseldiği aktarılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar