TFF 1. Lig'de play-off heyecanı başladı: İlk galibiyet Altay'dan

TFF 1. Lig'de play-off heyecanı başladı: İlk galibiyet Altay'dan
TFF 1. Lig play-off yarı final ilk maçında Altay, İstanbulspor'u 3-2 mağlup etti. Karşılaşmada 3 gol penaltıdan geldi.

TFF 1’inci Lig’de Play-Off yarı final ilk maçında Altay evinde İstanbulspor’u 3-2 mağlup etti. Altay’ın gollerini 2’nci dakikada Kappel, 14’üncü dakikada penaltıdan ve 43’üncü dakikada Paixao atarken, İstanbulspor’un penaltıdan bulduğu iki golü 10 ve 84’üncü dakikalarda Onur kaydetti.

Altay-İstanbulspor maçıyla birlikte 1’inci Lig’de Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi bir müsabakada ilk kez uygulandı. Hakem Arda Kardeşler, VAR incelemesi sonrası konuk ekip lehine 10’uncu dakikada penaltı kararı verdi.

İki takım arasındaki rövanş maçı 22 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak.

ALTINORDU'NUN İLK PLAY-OFF HEYECANI

TFF 1'inci Lig'de normal sezonu 60 puanla 6'ncı sırada tamamlayarak ilk kez Play-Off'a kalan Altınordu, bugün yarı finalin diğer maçında evinde Yılport Samsunspor'la kozlarını paylaşacak. Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda saat 18.00'de başlayacak müsabakada Abdülkadir Bitigen düdük çalacak.

Ligde geçtiğimiz sezonlarda 4 kez Play-Off'u kılpayı kaçıran, bu sezon ise son hafta deplasmanda Aydeniz Et Balıkesirspor'u 5-0 yenerek adını ilk 6'ya yazdıran Altınordu, önce finale kalıp, sonra da 51 yıllık Süper Lig hasretine son vermeyi hedefliyor.

Kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmayan ve altyapıdan yetişen gençlerine şans veren kırmızı-lacivertliler, Süper Lig'e yükselmesi halinde yine aynı kriterleriyle mücadele edecek. Altınordu, Yılport Samsunspor ile normal sezonda deplasmanda 1-1, evinde ise 0-0 berabere kaldı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar