ABD'de ilkokula düzenlenen saldırıda ölü sayısı 21'e yükseldi

ABD'de ilkokula düzenlenen saldırıda ölü sayısı 21'e yükseldi
ABD’de bir ilkokula düzenlenen saldırıda ölü sayısı 21’e çıktı. Kimliği açıklanan 18 yaşındaki saldırganın, saldırıyı düzenlediği ilkokulun yanındaki lisede öğrenci olduğu belirtildi.

ABD’nin Texas eyaletindeki bir ilkokula düzenlenen silahlı saldırıda ölü sayısının 21’e yükseldiği açıklandı. ABD basını, ölenlerden 19'unun çocuk olduğunu yazdı.

San Antonio'nun batısındaki 16 binden fazla nüfusu bulunan Uvalde kasabasında yaklaşık 600 öğrencinin eğitim gördüğü ilkokula silahlı saldırı düzenlenmişti. 18 yaşındaki erkek saldırganın ise polisler girdiği çatışmada öldürülmüştü.  

Saldırganın, okula saldırmadan önce büyükannesini de vurarak öldürdüğü öğrenildi.

KASABADAKİ BÜTÜN OKULLAR KAPATILDI

Saldırı nedeniyle cumartesi gününe kadar bayrakların yarıya indirilmesi talimatı veren ABD Başkanı Joe Biden, Teksas Valisi Abbott ile görüşerek yardım gönderebileceklerini söyledi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

Uvalde kasabasındaki Robb İlkokulu’na silahlı saldırı düzenleyen kişinin 18 yaşındaki Salvador Ramos olduğu belirtildi.

Aynı kasabada yaşayan Ramos'un, saldırıyı gerçekleştirdiği ilkokulun yanındaki lisede öğrenci olduğu medyaya yansırken, polis, olayın nedeni konusunda henüz açıklama yapmadı.

Saldırının, Teksas tarihinde en ölümcül okul saldırısı olduğu kaydedilirken, 2012’de 28 kişinin öldürüldüğü Connecticut’taki Sandy Hook ilkokulu saldırısından sonra ülkedeki ikinci büyük saldırı olduğu değerlendiriliyor.

Sadece 2, 3 ve 4. sınıfların yer aldığı yaklaşık 600 öğrencinin bulunduğu Robb İlkokulu’nda öldürülen 19 öğrencinin kimliği hakkında henüz bilgi paylaşılmadı.

Olay yerinde federal ve ulusal güvenlik yetkililerinin saldırıyla ilgili incelemeleri sürdürdüğü kaydedildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar