'Terörist tanımı artık AKP'lilerin çocuklarını da hedef alır hale geldi'

'Terörist tanımı artık AKP'lilerin çocuklarını da hedef alır hale geldi'
ARTI TV’de yayınlanan Artı Gerçek programının konuğu olan gazeteci yazar İnci Hekimoğlu, ‘terörist' tanımının Türkiye'deki kullanımına dikkat çekti.

ARTI GERÇEK – Gazeteci yazar İnci Hekimoğlu, ARTI TV'de Celal Başlangıç’ın sunduğu, Türkiye ve Dünya gündeminin değerlendirildiği Artı Gerçek programında ‘terörist’ tanımının Türkiye’deki kullanımına ilişkin tespitlerde bulundu. Hekimoğlu, eskiden terörist tanımının ağır travmalar yarattığını hatırlatarak, "Herkese terörist muamelesi yapılması o kadar geniş bir alanı kapsamaya başladı ki artık kimse de eskisi gibi etki yaratmıyor" dedi.

"Terörist" tanımının artık AKP'lilerin çocuklarını da hedef alır hale geldiğine değinen Hekimoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Fethullah Gülen cemaati tırnak içinde kalkışmasıyla birlikte oluşan aslında benim bizzat tanık olduğum şöyle tartışmalar vardı aileler içinde: AKP'liler ve Gülenciler yakın akrabalar, hatta kardeşler aralarında tartışmaya başlamışlardı. Yani gerilim ailelerin içinde vardı. Bu herkesin terörist ve hain damgalaması o kadar geniş kitlelere yayıldı ki. Gezi'de başlayan ilk sorgulama yavaş yavaş birikerek toplumsal reflekse dönüşüyor. Terörist tanımı artık AKP'lilerin çocuklarını da hedef alır hale geldi. İşçileri de hedef alır hale geldi. İşte bu Manisa gibi AKP'nin en çok oy aldığı kesimdeki köylere kadar geldi. Herkese terörist muamelesi yapılması o kadar geniş bir alanı kapsamaya başladı ki artık kimse de eskisi gibi etki yaratmıyor. Eskiden terörist tanımı nasıl ağır bir travma yaratıyordu. Çünkü artık herkes ya terörist ya da potansiyel terörist. Bu iklim giderek yayılıyor. Bence bu nedenle artık istedikleri sonuçları alamıyorlar".

 

Öne Çıkanlar