Tepkiler üzerine tutuklandı: Üç ay sonra serbest kalmasından korkuyorum

Tepkiler üzerine tutuklandı: Üç ay sonra serbest kalmasından korkuyorum
Rukiye Ay, evli olduğu erkeğin ailesinin de kendisine zarar verebileceğinden korktuğunun söyledi.

Konya'da evli olduğu kadını işkenceye maruz bırakan Ali Ay isimli erkek tepkiler üzerine tutuklandı. Rukiye Ay, "Eşim tutuklandı ama 2- 3 ay sonra avukatının da yardımıyla serbest kalır, diye korkuyorum" dedi.

Konya'da evli olduğu erkeği kahvaltı için uyandırdığı bahanesiyle üzerine kaynar su dökülen Rukiye Ay'ın vücudunun büyük bölümünde yanık ve sargılar var. Rukiye Ay'ın tedavisi sürerken fail erkek, gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Rukiye Ay'ın avukatının adli kontrolle serbest bırakılmasına itiraz etmesi üzerine Ali Ay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Pazartesi günü taburcu edilen Rukiye Ay, enfeksiyon riski nedeniyle kızı Eylül'den uzak, akrabasının yanında kalıyor. 

'3 AY SONRA SERBEST KALIR'

Kendisini işkenceye maruz bırakan Ali Ay isimli erkeğin serbest bırakılmasından endişelenen Ay, ''Eşim tutuklandı; ama 2- 3 ay sonra avukatının da yardımıyla serbest kalır, diye korkuyorum. Çünkü o 'Cezaevine giriyorsam bunu hak ederek gireceğim' diyordu. Beni yakmakla hak etmiyordu. Onun için yakmak suç değil'' dedi. 

Ay, "Ailem ve kardeşimin güvenliği içinde çok korkuyorum. Çünkü ailesi bir zarar verebilir. Eşim tutuklansa da yine de korkuyorum'' diye konuştu.

'KADINLAR BOYUN EĞMESİN'

Yaşadığı olayın ardından kendisine destek olan herkese teşekkür eden Rukiye Ay, ''Herkes benim arkamda durup, destek oldu. Sesimi duyurdular. Herkese teşekkür ediyorum. Şiddet gören kadınlar, kesinlikle boyun eğmesin. Bir şekilde sesini kamuoyuna duyursun istiyorum. Çocuk için de tekrar şans vermesinler. Olmuyorsa bitirsinler. Sonra bizlerin ve çocuklarımızın canları yanıyor. Bizlerin canlarına kastediliyor'' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar