Tepkiler sonuç verdi: Maske takmayan yurttaşı darp eden polisler görevden uzaklaştırıldı

Tepkiler sonuç verdi: Maske takmayan yurttaşı darp eden polisler görevden uzaklaştırıldı
İstanbul'da bir kadın maske takmaması gerekçe gösterilerek iki polis tarafından darp edilmiş, görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekmişti.

İstanbul Kadıköy'de Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında maske takmadığı gerekçesiyle bir kadını darp eden polisler görevden uzaklaştırıldı.

Çağdaş Hukuçular Derneği İstanbul Şubesi, sosyal medya üzerinden Kadıköy'de maskesi burnunu kapatmadığı iddiasıyla durdurulup ceza kesilmek istenen, daha sonra da darp edilen kadınların videosunu paylaşarak tepki göstermişti.

Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler büyük tepki çekmişti.

Tepkiler sonrası maske takmadığı için kadınlara sert müdahalede bulunarak gözaltına alan 2 polis görevden uzaklaştırıldı.

DHA'nın geçtiği habere göre İstanbul Valiliği’nden olayla ilgili açıklama yaparak, hakkında soruşturma başlatılan polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığı bildirildi. Valilikten yapılan açıklamada, Kadıköy Osmanağa Mahallesi Söğütlü Çeşme Caddesinde 19.08.2020 tarihinde polisler tarafından yapılan Covid-19 denetlemeleri sırasında R.B isimli kadının, maskesini usulüne uygun şekilde takmadığı görülerek uyarıda bulunulduğu, daha sonra gözaltına alınmak istendiği aktarıldı. "Gözaltına alınma esnasında kesinlikle görmek istemediğimiz görüntülerin yaşanması bizi çok üzmüştür" diyen Valilik, başlatılan soruşturma kapsamında ilgili polis memurlarının görevden uzaklaştırıldığını, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar