Teknoloji üssüne gübre fabrikası: Yandaş Tosyalı Holding'e 49 yıllığına yer tahsis edildi

Teknoloji üssüne gübre fabrikası: Yandaş Tosyalı Holding'e 49 yıllığına yer tahsis edildi
Yandaş Tosyalı Holding’e Filyos Endüstri Bölgesi’nde gübre fabrikası için 49 yıllığına yer tahsis edildi. CHP’li Demirtaş ‘Kamu kaynağıyla yapılan bölgede Tosyalı kârına kâr katacak’ dedi.

Zonguldak’ta gübre fabrikası ‘Türkiye’nin ilk mega endüstri projesi’ olarak lanse edilen Filyos Endüstri Bölgesi’ne ileri teknoloji yatırımı olmadığı halde dahil edildi. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, yandaş Tosyalı Holding'e Filyos'ta ayrıcalık sağlandığı gerekçesiyle TBMM'ye önerge verdi. CHP’li Demirtaş soru önergesinde, Filyos Endüstri Bölgesi'nin teknolojisi ve katma değeri yüksek ürünlerin imal edilmesi amacıyla kurulduğuna dikkat çekerek, "Bölgede TVF Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı'ya ait Gübre Sanayi A.Ş'ye 49 yıllığına fabrika için yer tahsis edilecek. Gübre, teknolojik bir ürün değildir ve gübre fabrikaları cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren ülkemizde kurulmuştur'' dedi.

‘KAMU KAYNAKLARIYLA YAPILAN BÖLGEDE TOSYALI HOLDİNG KÂRINA KÂR KATACAK’

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi'nin Filyos Endüstri Bölgesi'nde yer alabilecek yatırımlar arasında gübre fabrikasına yer vermediğini belirten Demirtaş, "Kamunun kaynakları ile yapılan bölge, Tosyalı Holding'in kârına kâr katacak" diye konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, gübre fabrikasında çalışacak işçi sayısının hedeflenen istihdamın onda birine bile ulaşmayacağını söyledi. Fabrikanın endüstri bölgesine kurulmaması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, "Eğer bir gübre fabrikasına ihtiyaç duyuluyorsa o fabrika Filyos Serbest Bölgesi'nde kurulmalıdır" dedi.

GÜBRE FABRİKASI ATIĞINA İLİŞKİN MÜSİLAJ UYARISI

Soru önergesinde, gübre fabrikasından çıkacak atık suların arıtıldıktan sonra Filyos Nehri'ne verileceği, bunun Karadeniz'de müsilaja neden olabileceği uyarısı da yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar