Tek aday Akşener

Tek aday Akşener
Meral Akşener ‘delegelerin önerisiyle’ partinin tek adayı olmayı kabul etti.

İYİ Parti’de genel başkan adaylığı tartışmaları son buldu. Partinin genel başkanı Meral Akşener’in kendi yetkisine dayanarak olağanüstü kongre kararı almasının ardından aday olmayacağını açıklaması, partide tartışmalara neden olmuştu. Partililerin evinin önünde nöbet tuttuğu Akşener ise dün yaptığı açıklamada "Partimin başındayım" diyerek bugün yapılacak Başkanlık Divanı toplantısına dikkat çekmişti.

İLGİLİ HABER: İYİ PARTİ YARIN OKULLARDA OKUTULACAK BİR VAKA

İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray, bugün toplanan başkanlık divanı sonrasında yazılı bir açıklama yaptı. "Genel Başkanımızın, kongrede ‘delegelerin önerisiyle’ yeniden ve tek Genel Başkan Adayı olarak gösterilmesi kararı teyit edilmiştir" denilen açıklamada, kararın toplantıda partinin genel başkanı Meral Akşener’e sunulduğu bilgisine de yer verildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

İYİ Parti Başkanlık Divanı, bugün yeniden Genel Başkanımız Meral Akşener başkanlığında toplanmıştır.

Toplantıda,12 Ağustos’ta yapılacak olan 2. Olağanüstü Kongremiz değerlendirilmiş ve hazırlıklar için teknik ekipler oluşturulmuştur.

Başkanlık Divanı’nın daha önce almış olduğu karar ve delegelerimizin iradesi gereği;

Genel Başkanımızın, kongrede "Delegelerin önerisiyle" yeniden ve tek Genel Başkan Adayı olarak gösterilmesi kararı teyit edilmiştir.

Daha önce medya aracılığıyla milletimize tebliğ edilen karar, toplantıda sayın Genel Başkanımıza da arz edilmiştir.

İYİ Parti’nin gündeminde, 12 Ağustos’taki kongremiz ve yerel seçim çalışmaları vardır. (HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar