Annesinin yurt dışı yasağı nedeniyle tedavisi geciken Ahmet yaşamını yitirdi

Annesinin yurt dışı yasağı nedeniyle tedavisi geciken Ahmet yaşamını yitirdi
Tedavi için annesinin yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması çağrısıyla tanınan 8 yaşındaki Ahmet Ataç, kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Babası Gülen Cemaati üyeliğinden cezaevinde olan ve annesinin de yurt dışı çıkış yasağı bulunan Ahmet Burhan Ataç, kemik kanseriydi. Ahmet, iyileşmek kadar babasını da görmek istiyordu. Çeşitli girişimler sonucu bir kez babasıyla görüşme imkanı bulabilmişti.

2018 yılında ailesine yönelik yürütülen soruşturma nedeniyle  Ahmet Ataç’ın babası ve annesi tutuklanmış, babası cezaevinde kalırken annesi ise yurtdışı çıkış yasağıyla birlikte iki buçuk ay sonra serbest bırakılmıştı. Kansere bu süreçte yakalandığını belirten anne Zekiye Ataç, bu tarz hastalıklarda hastanın moralinin yüksek olmasının önemli olduğunu, oğlunun babasını uzun süredir görmediğini belirtmişti.

Ahmet Ataç için Almanya’da tedavi imkanı doğmuştu. Annesinin yurtdışına çıkış yasağı olması nedeniyle bir süre Almanya’ya gidemeyen Ahmet Ataç’ın annesinin yasağının kaldırılması için sosyal medyada bir kampanya yürütülmüştü.

Tedavi için ilk olarak babaannesiyle Almanya’ya giden Ahmet Ataç’ın annesinin daha sonrasında yurt dışına çıkış yasağı kaldırılmıştı. Tedavinin devamı için tekrar Almanya’ya gittiklerinde ise doktorlar, çocuğun kan değerlerinin tedavinin devamı için düşük olduğunu söylediler. Ardından Türkiye’ye dönen Ahmet Ataç’ın durumu kötüleşmişti.

BABASI HASTANEYE YETİŞEMEDİ

Ahmet Burhan'ın hastalığının son evresinde yoğun bakım ünitesine kaldırılması üzerine, Tarsus Cezaevinde tutuklu bulunan baba Harun Reha Ataç için savcılıktan izin talep edildi. Aileye eşlik edenler, savcılığın Harun Ataç'ın hastaneye gece değil; sabah gidişine izin verdiği bilgisini paylaştı.

Öte yandan Ahmet'in cenazesinin Adana Kabasakal mezarlığında defnedileceği bilgisi verildi.

Öne Çıkanlar