İBB'den Marmaray yanıtı: TCDD ulaşımı bedava yapabilir, elinizi tutan yok

İBB'den Marmaray yanıtı: TCDD ulaşımı bedava yapabilir, elinizi tutan yok
Marmaray’a yapılan zamdan TCDD, İBB’yi sorumlu tutarak hukuksuzluk olarak nitelendirmişti. İBB sözcüsü Ongun, ‘TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir. Elinizi tutan yok’ dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesindeki TCDD'ye bağlı Marmaray'a yüzde 36 oranında zam yapıldı. Zam haberinin ardından TCDD tarafından yapılan açıklamada, söz konusu zamlı tarifenin İBB tarafından hukuksuz şekilde yürürlüğe konulduğu belirtilirken konuyla ilgili hukuki yollara başvurulacağı ifade edildi. TCDD'nin bu açıklamasına ise İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt gecikmedi. Ongun, "TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir. Elinizi tutan yok" dedi.

Türkiye yeni yılın ilk gününe art arda zamlarla girdi. Elektrik, doğalgaz ve köprülere yapılan zamların yanı sıra bir zam da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray ücretlerine geldi.

Marmaray tam parkur ücreti 8,91’den 12,12 liraya, öğrenci ücreti 4,03’ten 5,48 liraya, öğretmen/yaşlı ücreti 6,21’den 8,45 liraya yükseldi. En az yani en kısa taşıma ücreti tam 4,03’ten 5.48 liraya, öğrenci-indirimli 1,96’dan 2.67 liraya, öğretmen/yaşlı 2,88’den 3.92 liraya çıktı.

Bu zam duyurusundan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından sosyal medyanın gündemine oturan yeni bir açıklama yapıldı. Duyuruda, söz konusu zammın İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hukuksuz bir şekilde yapıldığı ifade edildi.

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN'DAN AÇIKLAMA

TCDD tarafından yapılan bu açıklamaya İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi.

Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Devlet "dedikodu" yapmaz. UKOME kararında imzalar mevcut. Son günlerde bazı kamu kurumlarımızın tavrı ile trol hesaplar arasında fark göremiyoruz. Devlet kurumları trolleşemez. %125 zamlı elektrik kullanacak TCDD çok samimiyse ulaşımı bedava bile yapabilir. Elinizi tutan yok"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar