TCDD'deki sürgünler, salgın günlerinde de devam ediyor

TCDD'deki sürgünler, salgın günlerinde de devam ediyor
'Evde kal' çağrılarının yapıldığı salgın döneminde Türkiye'nin çeşitli kentlerinden çok sayıda Demiryolu emekçisi sürgün edildi. Birleşik Taşımacılık Sendikası sürgünlere tepki gösterdi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK- KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri sürgünle karşı karşıya. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası Diyarbakır Şubesi, tren garında basın açıklaması yaptı. Açıklama öncesi polis çevrede yoğun önlem aldı. Bölgede TOMA, zırhlı araç ve çevik kuvvet ekipleri konuşlandırıldı. BTS üyelerinin katıldığı basın açıklamasını şube başkanı Süleyman Bozkurt yaptı.

'PANDEMİ DÖNEMİNDE SÜRGÜN'

Salgın sürecinde bütün kurumların kendi çalışanlarının can güvenliklerini sağlamakla meşgul olduğunu hatırlatan Bozkurt, aynı hassasiyeti TCDD’nin göstermediğini söyledi. İnsanların can derdine düştüğü bu ortamda TCDD Genel Müdürü ve ilgili Daire Başkanının hiçbir gerekçe göstermeden İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol’un da aralarında olduğu 60 çalışanı sürgünün ettiğini belirten Bozkurt, "Pandemi günlerinde Türkiye Evde Kalırken arkadaşlarımızın ve ailelerinin sürgünü çıkarılmıştır. Bunların arasında kronik hastalığı olanlarda var. Sürgünü çıkan arkadaşlarımız bu süreçte nasıl taşınacaklar, nasıl ev bulacaklar? Bu arkadaşlarımızın ve ailelerinin sürgün sürecinde yaşadığı sıkıntılardan maddi ve manevi kayıplarından sorumlusunuz. Hukuki süreçteki maddi kayıplardan sorumlusunuz. Kamunun malı babanızın malı değil doğacak tazminatların sizden rücu edilmesini isteyeceğiz. Görevinizi kötüye kullandığınız için suç duyurusunda da bulunacağız" dedi.

'SÜRGÜN SEBEBİNİ BİLİYORUZ'

Arkadaşlarının sürgün edilmesinden sonra yerlerine başka sendika üyelerinin kaydırıldığını hatırlatan Bozkurt, "Bizler sürgün sebeplerini biliyoruz… 8 Temmuz 2018 Tekirdağ Çorlu tren kazası 24 kişinin yaşamını yitirdiği 318 kişinin de yaralandı. 13 Aralık 2018 Ankara-Konya seferini yapan yüksek hızlı tren kazası 9 kişi hayatını kayıp etti, 47 kişi yaralandı. Ankara gar havzası… Dönüm yandaşa peşkes çekildi. Haydarpaşa gar havzası peşkeş çekilmek isteniyor. Limanlarımız ve Sirkeci Feribot iskelemiz ve alanı yandaşlara peşkeş çekiliyor. Yanlış yönetimler sonucu oluşan kazaları ve kurum mülkiyetlerini parsel parsel satmak isteyen mevcut yönetimi kamuoyuna teşhir eden sendikamız olduğundandır" ifadelerini kullandı.

ULAŞTIRMA BAKANINA ÇAĞRI

Bozkurt, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na şu çağrıda bulundu: "Ülkemizin en güzide kurumu olan 164 yıllık TCDD’ye çeşitli kurumlardan atanan yöneticilerin bazıları ülkeye, millete, insanlığa hizmet yerine çalışanları; düşüncelerine, sendikasına, maneviyatına göre ayırarak iş barışı ve verimliliğini bozan bir çaba içerisindedirler. Bu tür girişimlere lütfen izin vermeyiniz. Halkımızın bir yandan salgın nedeniyle evinde çıkamadığı, bir yandan da ciddi bir mücadele verdiği bir dönemi "fırsat bu fırsat" diyerek kurumu kamuoyunda tartıştıran bu yöneticilerin kuruma hizmet etmelerini sağlayın."

ATASOY: EMEKÇİLER CAN DERDİNDE, SİYASİ İKTİDAR YENİ HUKUKSUZLUKLAR PEŞİNDE

KESK Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Gülistan Atasoy, açıklamasında iktidarı eleştirdi. Bir yandan yoksullukla mücadele eden emekçilerin bir yandan da salgınla boğuştuğunu ifade eden Atasoy, "Anlıyoruz ki emekçiler can derdindeyken, siyasal iktidar yeni hukuksuzluklar peşine düşmüştür. Bizler bu güne kadar bu hukuksuzlukların karşısına nasıl dik durmuşsak, bundan sonrada durmaya devam ederiz" dedi. Atasoy, ayrıca valiliklerin yasak kararlarına da değindi. Birçok kentte valilerin ‘kamu yararı’ gerekçesini öne sürerek açıklama yapılmasını engellediğini belirten Atasoy, kamu yararı denilerek Pandeminin fırsata çevrildiğini söyledi. Valiliklerin yasak kararlarına tepki gösteren Atasoy, mücadeleden vaz geçmeyeceklerini söyledi.

Öne Çıkanlar