TCCD çalışanları, sürgün protestosu için Ankara'ya yürüyor

TCCD çalışanları, sürgün protestosu için Ankara'ya yürüyor
Seyahat yasağı olmasına rağmen sürgün kararı verilen TCDD çalışanları, 2 Haziran'da Ankara'ya yürümeye hazırlanıyor.

İzmir'de, KESK'e bağlı Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası(BTS) 12 Mayıs 2020 tarihinde 89 çalışanın sürgün edilmesini protesto etti.

Alsancak TCDD binası önünde yapılan açıklamaya CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da destek verirken sendika açıklamada protesto amacıyla ülkenin dört bir yanında Ankara'ya yürüneceğini belirtti.

TCDD binası önünde açıklama yapan sendika üyeleri sürgün ve hülle yoluyla personel atamasının yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirterek, personelin isteği dışında işyerinin değiştirilmesinin sürgün anlamına geldiğini kayddetti. 

12 Mayıs'tan bu yana BTS tarafından yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığı ifade edilirken, "Sendikamız Merkez Yürütme Kurulu üyesi Rıza Ercivan ile Sendikamız eski Genel Başkanlarından Yavuz Demirkol’da sürgün edilmiştir" denildi.

Alınan kararın sendikaya gözdağı vermek olduğunu öne süren BTS, yandaş sendikanın kadrolaşmasının amaçlandığını ifade etti. BTS'nin tren kazaları ile birlikte yaşamını yitiren yurttaşlar için hukuk mücadelesi vermesinin, özelleştirmeye karşı çıkması nedeniyle hedef alındığını söylenildiği basın açıklamasında, "Ancak TCDD yöneticilerinin tüm bu uygulamalarına karşın BTS üyeleri susmamış, nerede haksızlık, nerede adaletsizlik, nerede yanlış varsa haykırmıştır.

Bugün yaşadığımız ve BTS’ye yönelik saldırıların asıl kaynağı AKP’nin iktidara geldiği 2003 yılından itibaren demiryollarında uyguladığı politikaların bir sonucudur" ifadeleri kullanıldı.

SEYAHAT YASAĞI VARKEN SÜRGÜN

Demiryollarının geldiği durumu, "2003 yılından itibaren demiryollarımız liakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademeleri gelmeleri sağlanırken, bu adımlar beraberinde demiryollarında bilimden uzak, tecrübesiz, birikimsiz bir kadro yığınının yönetim kademesini doldurmasına beraberinde de demiryollarının kamuoyunda olumsuz yönde tartışılmasına neden olmuştur" şeklinde özetleyen açıklamada, salgın döneminde seyahat yasağı olmasına rağmen sürgün edilmesi akıl ve vicdana sığmadığı vurgulandı.

Açıklamada son olarak ülke genelinde 2 Haziran'da Ankaraya yürüyüşe geçileceği, "Bu kararın alınmasında söz sahibi olan TCDD Genel Müdürü ile TCDD Trafik ve İstasyon Dairesi Başkanını buradan bir kez daha uyarıyoruz;

Aldığınız bu karar doğru bir karar değildir. Bu karardan bir an önce dönmeniz gerekmektedir.

Bizler; BTS’nin üyeleri, kadroları ve yöneticileri olarak bu yanlış karar geri alınıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugüne kadar sesimizi duymayanlara duyurmak için 2 Haziran Salı günü Şubelerimizle birlikte ülkemizin dört bir yerinden Ankara’ya yürüyerek 4 Haziran Perşembe günü Ankara’da olacağız'' sözleriyle duyuruldu.

Öne Çıkanlar