TBMM Başkanı Şentop'tan Alman Federal Meclisi Başkanına kınama mektubu

TBMM Başkanı Şentop'tan Alman Federal Meclisi Başkanına kınama mektubu
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Kubicki'nin Erdoğan hakkındaki ‘lağım faresi’ şeklindeki sözlerini Alman mevkidaşına gönderdiği mektupla kınadı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerini, Almanya Federal Meclisi Başkanı Barbel Bas'a gönderdiği mektupla kınadı.

Meclis Başkanı Şentop Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Almanya Federal Meclisi Başkanı'na bir mektup yazarak, yardımcılarından Kubicki'nin Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaretamiz ifadelerinin bizim ve halkımızın nezdinde yarattığı olağanüstü infiali dile getirip bu ifadeleri şiddetle kınadığımızı belirttim" dedi.

ALMANYA’YA ÇAĞRI: BU SEVİYESİZ TUTUMA KARŞI HAREKETE GEÇİN

Kubicki’nin açıklamalarını ‘seviyesizce’ olarak niteleyen Şentop, "Türkiye Almanya ilişkilerini tahrip etmeye yönelik bu seviyesiz tutuma karşı harekete geçilmesini bekliyoruz" çağrısı yaptı.

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik "lağım (kanal) faresi" ifadelerini kullanmıştı. Sözlerinin arkasında duran Kubicki, "Ben Sayın Erdoğan'ı, Aşağı Saksonya Eyaleti'ndeki bir seçim etkinliğinde ufak bir bölüme değinirken 'lağım faresi' olarak niteledim. Lağım faresi küçük, sevimli, ama aynı zamanda akıllı ve kurnaz bir varlıktır. Bu nedenle de pek çok çocuk hikayesinde ana kahraman olarak da görülür. 'Kanal faresi Kalle' ve 'Ratatouille' kitaplarında mesela" savunmasını yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise yaptığı açıklamayla Almanya Parlamento Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki'nin Erdoğan'a ilişkin ifadelerini ‘en şiddetli şekilde kınadıklarını’ belirtti. Bilgiç, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’nin de Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak tepki gösterildiğini söylemişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar