Tatbikat sırasında kaza: Bir itfaiye eri yaşamını yitirdi, biri ağır yaralı

Tatbikat sırasında kaza: Bir itfaiye eri yaşamını yitirdi, biri ağır yaralı
Kadıköy'de tatbikat sırasında 63 metrelik merdivenin kırılması üzerine apartmanın çatısına düşen iki itfaiye erinden biri yaşamını yitirdi, diğeri yoğun bakımda.

İstanbul’da Kadıköy İtfaiye İstasyonu bahçesinde tatbikat yapıldığı esnada, itfaiye aracının 63 metrelik sepetli merdiveni kırıldı. Kırılan merdivenin sepetindeki iki itfaiye eri, istasyonun karşısındaki binanın çatısına düşerek ağır yaralandı. Kırılan merdiven ise binaya çarptıktan sonra sokakta park halindeki bir aracın üzerine düştü.

Kazada yaralanan iki itfaiyeci, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İtfaiye erlerinden Emircan Çolak, kaldırıldığı hastanede vefat etti. Mehmet Ali İnal’ın yoğun bakımdaki tedavisi ise sürüyor.

İstanbul İtfaiyesi’nden yapılan açıklamada, "Kadıköy İtfaiye İstasyonumuzda meydana gelen kaza sonucu personelimiz Emircan Çolak şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve itfaiye teşkilatımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz" denildi. 

Öne Çıkanlar