Eylül'e kadar Schengen vizesi almak hayal

Eylül'e kadar Schengen vizesi almak hayal
Covid-19 kısıtlamalarının kalkması sonrası, Schengen vizesi başvurularında yığılma olduğu belirtildi. Buna göre, eylül ortasına kadar Schengen vizesi için randevu bulunması mümkün değil.

Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması sonrası yüksek talep nedeniyle Schengen vizesi başvurularının eylül ayına kadar karşılanamayacağı belirtiliyor. Euronews Türkçe'nin aktardığına göre, SchengenVisaInfo.com, henüz vize başvurusu yapmamış kişilerin büyük olasılıkla eylül ortasına kadar randevu bulamayacağını duyurdu.

'TEMMUZ VE AĞUSTOS DOLU'

Seyahat endüstrisi yöneticileri, şu anda 26 Schengen Bölgesi ülkesinde temmuz ve ağustos için boş yer olmadığını belirtti. Sadece birkaç ülkenin ağustos ayı için müsait yerleri olabileceği aktarıldı.

Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden gelen yolcular, Schengen Bölgesi'ne girmek için bu vizeye ihtiyaç duyuyor.

'SCHENGEN VİZESİ ALAMAYANLAR TÜRKİYE'Yİ TERCİH EDİYOR'

Seyahat şirketleri, Schengen Bölgesi için vize bulamayan yolcuların Türkiye, Malezya, Tayland, Endonezya ve Mısır gibi diğer destinasyonlara gitmeyi düşündüğünü belirtiyor.

Önceki aylarda büyükelçiliklerin vize başvurularını işleme koyması çok uzun sürdüğü biliniyordu. Ancak ek personel istihdam edildiği için genel olarak, vize başvuruları 15 iş günü içerisinde sonuca bağlanıyor.

Schengen vizesi, bir kişinin herhangi bir Schengen Bölgesi ülkesine turizm veya ticari amaçlarla 90 güne kadar girmesine izin veren kısa süreli bir vize.

AB'ye turizm amaçlı seyahat etmeyi planlayanların turist vizesine başvurmaları gerekiyor. Turist vizesi, üçüncü ülke vatandaşlarının altı aylık bir süre içinde en fazla 90 gün boyunca Schengen Bölgesi'ne girmelerine izin veriyor.

TÜRKİYE'DEN VİZE BAŞVURULARI NEDEN GERİ ÇEVRİLİYOR?

Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine yapılan turistik vize başvurularının reddedilme oranı son yıllarda artış gösterdi. Vize başvuruları reddedilenler durumdan şikayetçi olurken Türkiye, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’ne (AKPM) Schengen vize sisteminin kötüye kullanıldığına dair bir rapor sundu.

Avrupa Komisyonu yetkilileri, euronews Türkçe'ye konuyla ilgili gönderdikleri açıklamada, vize reddi oranlarının dünya çapında artış eğiliminde olduğunu belirtti. Komisyon, bu durumun asıl sebebinin Covid-19 pandemisi nedeniyle getirilen seyahat kısıtlamaları olabileceğine işaret etti.

Fakat bir süredir Türkiye'den turistik amaçlı vize başvurularının reddinde önemli bir artış söz konusu. Birçok kişi, istenilen kriterleri yerine getirmiş olmalarına rağmen Almanya'ya gidemediklerini anlatıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar