Suudi Arabistan Yunanistan'a savaş uçağı gönderiyor

Suudi Arabistan Yunanistan'a savaş uçağı gönderiyor
ABD ve Japonya'nın ardından dünyadaki en büyük F-15 filosuna sahip Suudi Arabistan'ın göndereceği jetlerin Yunan pilotlar tarafından da kullanılacağı ifade edildi.

Yunanistan medyası, Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın emriyle çok sayıda F-15 jetinin Girit'teki Suda Üssü'ne Türkiye'ye gözdağı vermek için ineceğini iddia etti.

Yunanistan medyası Birleşik Arap Emirlikleri, (BAE), Mısır, Fransa, ABD, İsrail'in ardından Doğu Akdeniz'de "Suudi Arabistan'ın da oyuna dahil olacağını" aktardı.

Yunanistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti, geçtiğimiz yaz boyunca birçok müttefikiyle birlikte Doğu Akdeniz'deki tartışmalı bölgelerde birçok tatbikat yapmıştı.

 SUUDİ ARABİSTAN TATBİKATA KATILIYOR

Yunanistan medyası, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın emriyle Girit'e inecek F-15 jetleri Yunan savaş uçaklarıyla birlikte Doğu Akdeniz'de tatbikata katılacağını duyurdu.

ABD ve Japonya'nın ardından dünyadaki en büyük F-15 filosuna sahip Suudi Arabistan'ın göndereceği jetlerin Yunan pilotlar tarafından da kullanılacağı da ifade edildi.

Mısır, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa ve Kıbrıs Cumhuriyeti, 30 Kasım- 6 Aralık tarihlerinde Mısır'ın İskenderiye kıyısı açıklarında ortak hava ve deniz tatbikatı başlatmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar