'Süslü Sülo' dediği için gözaltına alınan Cumartesi Annesi Hanife Yıldız serbest

'Süslü Sülo' dediği için gözaltına alınan Cumartesi Annesi Hanife Yıldız serbest
Süleyman Soylu’ya 'Süslü Sülo bir gün sen de yargılanacaksın' diyerek tepki gösterdiği için gözaltına alınan Cumartesi Annesi Hanife Yıldız, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yağmur KAYA


+GERÇEK- İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, Cumartesi Anneleri ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), 17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası'nın dair Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı.

Açıklama öncesinde polisler, HDP Küçükçekmece İlçe Eşbaşkanı Gülsüm Öztürk’ü,  tutuklu yakınlarının her hafta gerçekleştirdiği Adalet Nöbeti eylemine getirilen yasağı gerekçe göstererek açıklamanın yapılacağı alana almak istemedi. Polislere tepki gösteren Öztürk, polisin engellemesini aşarak alana girdi. 

SOYLU'YA: SEN DE YARGILANACAKSIN

Gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız da cezaevindeki tutuklulara selam göndererek konuşmasına başladı. Yıldız, "Düşünün ki 27’nci yılındayız, Galatasaray Lisesi önündeki yerimiz bize yasaklanmış, biz de adalet var diye adaletin yerine gelmişiz. Adalet, adaletsizlerin elinde. Adalet ancak adaletlilerin elinde olursa bizim kayıplarımız bulunur" dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösteren Yıldız, "Süslü Sülo bir gün sen de yargılanacaksın" dedi.

GÖZALTINA ALINDI

Açıklamanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya "Süslü Sülo sende yargılanacaksın" diyen Cumartesi Annesi Hanife Yıldız, polisler tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Yıldız’ın yere düşürülerek zorla gözaltı aracına bindirilmek istendiği esnada çevrede bulunan yurttaşlar ve insan hakları savunucuları polislere tepki gösterdi. Yıldız’ın Çağlayan Polis Karakolu’na götürüldüğü öğrenildi.

İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

TCK 125'teki kamu görevlisine karşı görevinden dolayı "hakaret"ten hareketten dolayı gözaltına alındığını ifade eden Hanife Yıldız, Çağlayan Polis Merkezi'ndeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar