Suriyeli Yazarlar Derneği'nden Türkiye'ye çağrı: Mohammed Zaal Al-Salloum'u serbest bırakın

Suriyeli Yazarlar Derneği'nden Türkiye'ye çağrı: Mohammed Zaal Al-Salloum'u serbest bırakın
Suriyeli Yazarlar Derneği, Türk yetkililere meslektaşı Muhammed Zaal Al-Salloum'u serbest bırakma çağrısında bulundu.

Suriyeli yazar Mohammed Zaal Al-Salloum Adana'daki bir geri gönderme merkezinde gözaltında tutuluyor. Suriyeli Yazarlar Derneği Mohammed Zaal Al-Salloum'un bir an önce serbest bırakılması çağrısını yaptı.

Suriyeli Yazarlar Derneği, yazar ve çevirmen Mohammed Zaal-Salloum'un 5 Nisan'da gözaltına alınmasına dair yazılı bir açıklama yaptı. Kimliğini yeniletmek için Göç İdaresi Beyazıt Şubesi'ne giden Al-Salloum'un orada gözaltına alındığını belirten Yazarlar Derneği, şimdi ise Zaal-Salloum'un geri gönderilmek için Adana'da bir yerde gözaltında bulunduğunu duyurdu. 

Açıklamanın ilgili kısmı şöyle:

Özellikle Arap ve Türk arasındaki iletişim alanında çalışmış bir yazar ve aydın olan meslektaşımız barışçıl bir insana yakışmayacak şekilde çeşitli cezaevlerine nakledilmiştir.

Meslektaşımız Salloum'un Türkiye'nin güneyindeki Adana kentindeki gözaltı merkezlerinden birine düştüğü haberi gelirken, Kültür Bakanlığı da dahil olmak üzere Türk makamlarının yanı sıra insan hakları, yazar özgürlüğü ile ilgili derneklere başvuruyoruz.

Ve aydınların yanı sıra ortak Türk-Arap dernekleri, Yazarlar Derneği'nde itirazlarda bulunabilecek, her zaman günlük olarak kültürel ve yaratıcı katkılarda bulunan meslektaşımız Muhammed Zaal Al-Salloum'un serbest bırakılması için müdahale edecek.

Öne Çıkanlar