Suriye'den Çavuşoğlu'na tepki: Ankara gerçeklikten koptu

Suriye'den Çavuşoğlu'na tepki: Ankara gerçeklikten koptu
Suriyeli yetkili, Ankara'nın gerçeklikten koptuğunu söyledi.

Suriye, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun terörle mücadele hakkındaki görüşlerine tepki göstererek bunun mümkün olmadığını belirtti.

Suriye yönetimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun önceki gün yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Suriye Dışişleri Bakanlığı adına devlet ajansı SANA'ya konuşan bir kaynak, Çavuşoğlu'nun 'terörle ortak mücadele' imasında bulunduğunu belirtip, Türkiye'nin Suriye'de 'terörizmi desteklemesi' nedeniyle iki ülke arasında 'herhangi bir işbirliği olamayacağını' söyledi.

SANA'da yayımlanan açıklamada, Ankara'ya Suriye'nin kuzeyinde 'terör gruplarıyla birlikte Suriye vatandaşlarına acımasız saldırılar düzenleme' suçlaması getirildi; "Bu rejim, Suriye hükümetiyle güvenlik ve siyaset konusunda üst düzey temaslar olduğuna dair, her zaman olduğu gibi uydurma haberler yayınlamaya çalışıyor" ifadeleri kullanıldı.

Çavuşoğlu'nun 'terörle mücadelede Suriye ile işbirliği yapma olasılığı'ndan söz ettiği savunulan açıklamada, böyle bir olasılık reddedilerek 'Ankara'daki hükümetin gerçeklikten koptuğu' ifadeleri kullanıldı.

NE DEMİŞTİ?

Çavuşoğlu, önceki gün katıldığı CNN Türk yayınında "Son günlerde rejim YPG ve PKK ile ciddi çatışıyor. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Bu YPG/PKK'nın da Suriye'yi bölme planları var. Suriye kendi topraklarını korumaya çalışıyor. Ülkedeki yönetimle aramız iyi değil diye ülkenin parçalanmasını destekleyemeyiz ki. Terör örgütünü destekleyemeyiz. Bunlar esasen istihbaratı ilgilendirdiği için geçmişte istihbarat düzeyinde görüşmeler olmuştu. Bunu da Cumhurbaşkanımız dile getirmişti." ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar