Suriye’deki askerler, HDP'ye yaptığı saldırı sonrası katil Gencer’i aramış

Suriye’deki askerler, HDP'ye yaptığı saldırı sonrası katil Gencer’i aramış
Katil Onur Gencer’in saldırı sonrası telefonla arayan Burhan Timur ile Abdüllatif Koçak ve Kadir Çatak’ın Suriye'de görevli askerler olduğu ortaya çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına saldıran ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’i saldırı sonrası telefonla arayan Burhan Timur, Abdüllatif Koçak ve Kadir Çatak’ın Bayburt ilinde 17’nci Komando Tugay Komutanlığı Yardımcılığı 5’inci Komando Taburu 1’inci Komando Bölüğünde görevli askerler oldukları ortaya çıktı. 

Kimliği tespit edilen askerlerin Suriye'de görevli olmaları nedeniyle olay hakkında ifadelerine başvurulmadığı belirtildi. 

HTS KAYDI GÖNDERİLMEDİ

Askerlerden Burhan Timur’un fail Gencer’in telefonunda "Komanda Burhan" olarak kayıtlı olduğu ve görüşme yaptığı tespit edildi. Ancak Timur hakkında HTS kaydı dosyaya gönderilmedi. Timur’un soruşturma kapsamına dâhil edilmedi. 

Sanığın HTS kayıtlarında "ESAM EL MUHAMMED, FATMA HACIMUHAMMAD ya da ABDO ACİ" gibi yabacı uyruklu, ancak kullandıkları telefon numaralarından hareket ile Türkiye'de yaşadıkları anlaşılan kişiler hakkında ise hiçbir işlem yapılmadı. (MA)

Öne Çıkanlar