Sur'da kayyım, yolsuzlukla suçlananları yeniden üst düzey yönetici yaptı

Sur'da kayyım, yolsuzlukla suçlananları yeniden üst düzey yönetici yaptı
Sur Belediyesi’nde bir önceki kayyım döneminde yaptıkları 9 milyonluk yolsuzluk nedeniyle iş akitleri feshedilen 4 kişi, yeni kayyım tarafından tekrar işe alındı.

Sur Belediyesi’ne bir önceki kayyım döneminde 9 milyonluk yolsuzluk suçlamasıyla iş akitleri feshedilen 4 kişi yeni atanan kayyım tarafından işbaşı yaptırıldı. İşe alınanlardan 2'si müdür vekilliğine atandı. 

31 Mart 2009 seçim günü 100 araç kiralaması, polisin yakıt parasının belediye kasasından ödenmesi, yapılmamış yoları yapılmış gibi fatura düzenlemesi, tarihi Dört Ayaklı Minare'nin restorasyonunda usulsüzlük, Diyarbakır İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğüne usulsüz kaynak aktarma gibi yolsuzluklardan dolayı görevden alınan söz konusu kişiler üst düzey görevlere getirildi. Eşbaşkanlar Filiz Buluttekin ve Cemal Özdemir tarafından haklarında suç duyurusunda bulunulan A.E., N.A., H.E. ve M.T., kayyım Abdullah Çiftçi tarafından ödüllendirildi. 

Yolsuzluk nedeniyle işten atılan N.A., Sur Belediyesi Mali İşler Müdür Vekilliğine getirildi. A.E., Fen İşleri Müdürü Vekilliğine getirilirken, H.E. ve M.T.  ise sözleşmeli memur olarak işe alındı.

Söz konusu 4 personelin önceki kayyım döneminde Sur'daki köylerin parke taşı döşenmesi için toplamda 9 milyon TL tutarındaki ihalede bahsi geçen işleri yapmadığı ortaya çıkmıştı. Kilitli parke taşlarının döşenmesi ihalesinde, yapılan denetimler söz konusu işin yapılmadığı, söz konusu köylerde sadece yas evleri ve camilerin önüne parke taşı döşendiği ortaya çıkmıştı.

İKİNCİ KAYYIMDAN İLKİNE SORUŞTURMA 

Yolsuzluk yapılan dönemde kayyum olan Bilal Özkan, genel seçimlerde AKP Milletvekilliği için istifa ederken, yerine Abdullah Çiftçi getirildi. İddiaya göre Özkan’nın yerine getirilen Abdullah Çiftçi, bu ihale ile ilgili soruşturma başlatmış, yaptığı soruşturma sona doğru geldiğinde yukarıdan bir emir ve talimatla soruşturma iptal edilmiş. İptal edilen soruşturma dosyaları da ortadan kaldırılmış. 31 Mart’ta belediyenin HDP’ye geçmesiyle birlikte aranan dosyalar bulunamadı. Ancak Plan Bütçe Komisyonun muhasebe dosyaları denetlenirken, parke taşı ihalesi dosyalarının ödemesinin yapıldığı evraklarda bulundu. 

TEKRARDAN ÜST DÜZEY YÖNETİCİ 

Evrakın bulunmasının ardından soruşturma yeniden başlatıldı. Dosya da ismi geçen kişilerin ifadeleri alınırken, soruşturma kapsamında kayyım döneminde üst düzey yönetici olarak görev yapan 4 kişi görevden uzaklaştırıldı ve yargı süreci başlatıldı. Hukuki süreç başlatma aşamasındayken, belediyeye tekrardan kayyım atandı. Kayyım atanmasıyla birlikte soruşturma ikinci kez kapatıldı. Soruşturmanın kapatılmasının ardından 4 kişi yeniden üst düzey görevlere getirildi. (MA)

Öne Çıkanlar