Şüpheli ölüm soruşturmasını etkilemekle suçlanan Canikli: Beni soruşturun

Şüpheli ölüm soruşturmasını etkilemekle suçlanan Canikli: Beni soruşturun
Giresun Eynesil’de evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası, AKP Milletvekili Canikli'nin soruşturmayı etkilemeye çalıştığını iddia etti.

Giresun Eynesil’de geçen yıl evinin önünde şüpheli şekilde yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası "Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü" dedi. Adli tıp raporu da ölümün intihar değil ‘bedensel travmaya’ bağlı olduğunu ortaya koydu.

Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, AKP'i siyasetçilerin ve AKP Milletvekili Nurettin Canikli'nin olayın aydınlanmaması için soruşturmayı etkilemeye çalıştığını iddia etti.

Nurettin Canikli ise iddiaların ardından yaptığı açıklamada "Soruşturmanın yapılabilmesi için dokunulmazlığımın kaldırılması gerekiyorsa ona da hazırım. Bir isteğim var: Olay tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarılsın. Hakkımdaki yalan ve iftiralar deşifre olsun" dedi.

Canikli, Twitter hesabından açıklama yaparak, "Rabia Naz Vatan’ın vefatıyla ilgili olarak çok ağır suçlama ile karşı karşıyayım. Soruşturmayla ilgili olarak dosyanın ve soruşturmanın kapatılmasıyla ilgili müdahelede bulunduğum iddia ediliyor. Bir kez daha ve çok net olarak söylüyorum: Bu olayla ilgili olarak en ufak bir müdahelem söz konusu değildir. Buradan soruşturmayla ilgili tüm kurumlara sesleniyorum. İlgili bakanlıklar ve yargıya sesleniyorum: Tüm bu iddiaları araştırın, soruşturun ve gerçek ne ise kamuoyu ile paylaşın. Şahsımın bu dosyaya müdahele edip-etmediği konusunu da soruşturun. Biz de zaten bu konuda yargıya başvurduk. Soruşturmanın yapılabilmesi için dokunulmazlığımın kaldırılması gerekiyorsa ona da hazırım. Tek bir isteğim var: olay tüm çıplaklığı ile ortaya çıkarılsın. Hakkımdaki yalan ve iftiralar deşifre olsun." diye yazdı. 

Canikli’nin paylaşımının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Şaban Vatan ise, "Nurettin Canikli 11 yaşındaki yavrum vicdanınız hiç mi sızlatmadı olay. Yenikapı Giresun günlerinde üzerime neden korumanızı gönderdiniz. Coşkun 11 yaşındaki çocuktan daha mı önemliydi. Emniyete ve savcılığa neden etki ve baskı yapıldı" dedi. Şaban Vatan, ayrıca Canikli'nin olayı yeni öğrenmediğini geçen Kasım ayından beri olaydan haberdar olduğunu öne sürdü.

(HABER MERKEZİ)  

Öne Çıkanlar