Şüpheli biçimde hayatını kaybeden askerin ailesinden suç duyurusu

Şüpheli biçimde hayatını kaybeden askerin ailesinden suç duyurusu
İzmir'de 'Tehdit ediliyorum' dedikten sonra ölü bulunan er Osman Özçalımlı'nın ailesi, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

İzmir Aliağa Kapalı Cezaevi’nde askerlik yaparken şüpheli biçimde hayatını kaybeden ve tehdit edildiği açıklanan Jandarma Er Osman Özçalımlı'nın, anne Naciye ve Baba Ahmet Özçalımlı, Avukatları Fettah Çapkurt ve Kahraman Özçağin ile birlikte Kars Adalet Sarayı’na giderek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

    

AVUKAT: TEDBİR ALINMAMASI VE AÇIKLAMA YAPILMAMASI EN BÜYÜK KUŞKUDUR
 
Avukat Kahraman Özçağin, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "5 günlük bir askerin olay günü babası tarafından aranıp bilgilendirilmesine rağmen yetkililerin bir tedbir almaması ve hala ölümle ilgili hiçbir açıklamamanın yapılmaması en büyük şüphe, kuşku halidir" dedi.

Avukat Özçağin şöyle konuştu:

"Bu asker gidip birliğine teslim olduktan sonra, bölük komutanı, bölük astsubayı ile görüşür ve dosyasını bölük yazıcısı bilir. Bu askerin nasıl tutum ve davranışından kim bu infiale kapılıp böyle bir ağır neticenin meydana gelmesine sebebiyet veriyor. Hala kimi düşme, kimi kalp krizi diyor, bu konuda hala kimse ölüm şekli ve saati ile ilgili açıklama yapmamaktadır. Biz soruşturma dosyasını inceleyeceğiz, bizim de adalete olan inancımız tamdır, gereğinin yapılması konusunda elimizden geleni yapacağız ve basına da bu konuda soruşturmanın gizliliğini ihlal etmemekle ilgili bilgilendirme yapacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar