'Süper Lig'den çekilmeyen Barcelona, Real Madrid ve Juventus, UEFA'dan men edilecek!

'Süper Lig'den çekilmeyen Barcelona, Real Madrid ve Juventus, UEFA'dan men edilecek!
'Süper Lig'den geri adım atan takımlarla anlaşma sağlandı.

Avrupa Süper Ligi'nin kurucu takımları arasında yer alan dokuz ekip, UEFA organizasyonlarına katılacakları konusunda net açıklamalarda bulunurken Barcelona, Real Madrid ve Juventus'tan henüz bir açıklama gelmedi. UEFA'dan gelen açıklamalara göre bu üç kulüp Şampiyonlar Ligi'nden men edilmeye kadar uzanan yaptırımlarla karşı karşıya kalabilir.

AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Barcelona, Chelsea, Inter Milan, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid ve Tottenham; iki hafta önce kurduklarını açıkladıkları Avrupa Süper Ligi organizasyonu ile futbol kamuoyunda çok ciddi tepkilere sebep olmuştu.

Nitekim, taraftarlardan ve spor otoritelerinden gelen tepkiler sonrası projeden sırayla geri adım atan kulüpler UEFA ile masya oturarak gelecek yıllara dair fikir alış verişinde bulundu. Dokuz kulüp, UEFA organizasyonlarıyla yola devam edeceğini açıklarken bazı yaptırımları ve gelecek sezon elde edecekleri kar üzerinde yapılacak kesintiyi kabul ettiler.

Toplamda 15 milyon avroyu bulacak bu miktar; futbolda çocuklar, gençler ve altyapılar için harcanacak. Bu tutarın yanı sıra dokuz kulüp gelecek sene elde edecekleri paranın yüzde beşini ceza olarak alamayacak.

Anlaşmanın bir diğer detayına göre kulüpler eğer bir daha bu şekilde bir organizasyona katılma durumu olursa 100 milyon avro ve eğer anlaşma maddelerine uymazlarsa 50 milyon avro ceza ödeyecek.

'HATALARINI FARK ETTİLER'

"Açıklanan önlemler önemli. Ancak bu cezaların hiçbiri UEFA tarafından muhafaza edilmeyecek. Bütün tutar gençliğe ve tüm Avrupa'da futbolun temelinde yer alan yerel gruplara yatırım yapmak için kullanılacak, buna Birleşik Krallık da dahil." diyerek atılan adımları değerlendiren UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, kulüplerin hatalarını fark ettiklerini düşündüğünü söyledi.

Caferin, ""Bu kulüpler hatalarını çabuk kabul etti, pişmanlıklarını ve Avrupa futbolunun geleceğine dair inançlarını göstermek için adım attı" dedi. 

UEFA, henüz anlaşma sağlanamamış olan Barcelona, Real Madrid ve Juventus'un organizasyonlardan men edilebileceğini belirtti.

"UEFA sözde 'Süper Lig'den ayrıldığını şimdiye kadar açıklamayan kulüpler için uygun bulduğu aksiyonları alma hakkına sahiptir."

Öne Çıkanlar