Süleyman Soylu: Para, makam, mülk, çok varlık bizi şımartmıyor

Süleyman Soylu: Para, makam, mülk, çok varlık bizi şımartmıyor
Soylu, 'Her zaman söylerim, 'Para, makam, mülk, çok varlık bizi şımartıyor mu?' diye. Bizleri şımartmadığı gibi inşallah gelecek nesilleri de şımartmaz" dedi.

Göç İdaresi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu tarafından, 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla, ‘Kültürlerin Buluşma Noktası' adlı program düzenlendi. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Göç idaresi Başkanı Dr. Savaş Ünlü, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Programda, birçok farklı milletten sanatçı, hem yörelerine ait dans figürleri sergiledi hem de şarkılar söyledi.

‘HEPİMİZ GÖÇMENİZ’

Sözcü’nün aktardığı haberde programda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı;

Biraz önce birbirinden hem güzel hem de anlamlı dakikalar yaşadık. Dünyayı gördük, Mevlana gibi birbirimize ulaştık, Yunus gibi birbirimizi anladık, birbirimizle tekrar tanıştık. Konuşurken aslında hepimiz göçmeniz dedik, hepimiz geçiyoruz çünkü Allah bize bir tebligat da bulunuyor.

Hüküm de mülkte Allah'ındır. Hiç unutmamak gerekir biz, hepimiz insanlık, milletin evlatlarıyız. Her zaman söylerim Para, makam, mülk, çok varlık bizi şımartıyor mu? diye. Bizleri şımartmadığı gibi inşallah gelecek nesilleri de şımartmaz".

‘KARDEŞLİĞİMİZE SIKI SIKI SARILALIM’

Soylu, "Yarın sabah Kilis'te olacağız. Nasip olursa hemen ardından Cerablus ve El-Bab ile İdlib'e gideceğiz. Eğer yolunda yürürsek Cenab-ı Allah nasip eder. Biz bir sınavdan geçiyoruz. Hep birlikte bu sınavda Cenabı Allah'ın tebrik atlarına sıkı sıkı sarılan bir liderimiz var; kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Herkes bir şey söylüyor ama o Allah'ın tebliği atlarına ve onun sözlerine onun cümlelerine talip, onun cümlelerle talip olmaya da devam ediyor. Bakalım bizler mi kazançlı çıkacağız yoksa dünyaya tapanlar mı? Biz inanıyoruz ki Yunus'un ve Mevlana'nın yolunda gidenler. Bu dünyada da, öbür dünyada da kazançlı çıkacaklardır. Salona söyleyeceğin bir tek şey vardır; Allah'ınızı severseniz yolumuzdan sapmazdınız. Hep beraber kardeşliğimize sıkı sıkı sarılalım ve devam edelim" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar