Süleyman Soylu, Meral Danış Beştaş'ı Meclis'te tehdit etti: Akşam göreceksin

Süleyman Soylu, Meral Danış Beştaş'ı Meclis'te tehdit etti: Akşam göreceksin
HDP'li Beştaş, Meclis'teki bütçe görüşmeleri esnasında Bakan Soylu'nun 'Akşam göreceksin, başını öne eğerek çıkacaksın' sözleriyle kendisini tehdit ettiğini açıkladı.

CHP’den sonra HDP’ye saldıran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt veren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Sizin bütün suçlarınıza, saldırılarınıza, kumpaslarınıza, işkencelerinize rağmen tek bir saniye diz çökmedik" dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda Sanayi ve Enerji ve Tabii Kaynakları, İçişleri Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu’nun konuşması ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu söz aldı.

Soylu’nun 3 dakikalık konuşması ardından kavga çıktı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu’na dair Soylu, "Sayın Dervişoğlu herhalde hayatı boyunca karşı karşıya kaldığı iftiralara, ithamlara teslim zan ediyorum teslim olan bir karakter ortaya koymuştur. Hak savunmak, iddiaya karşı direnç göstermek, yalana karşı savaşmak bir insanın en şerefli ve onurlu hakkıdır. Bu hak suç örgütleriyle mücadelede onların sırtlarını yere vurduğumuz için, onların her biriyle büyük bir mücadele içinde olduğumuz için bu iftirada bu hak bize insan olduğumuz için verildi. Bana ahlaklı siyasetten bahsettiniz çok üzüldüm. Ben konuşmamın bu bölümünü akşam yapacağım. Ahlaklı siyasetten burada 20 dakika konuştunuz. Türkiye dört bir yanında terörle mücadele ediyor. Bir tek kelime sarf etmediniz. Ahlaklı olmayan siyaset belediyelerde tehdit ve şantajla bürokratları tehdit ettiğimi söylüyorsunuz. Ama HDP’nin, CHP’nin, PKK’nın şehir yapılanması içerisinde olduğu belediyeler de payandalık yaptığınızı ahlaklı siyasetinizle bağdaşlaştırmıyorsunuz. Bana bu imkanı verdiniz" dedi.

SOYLU’YA CEVAP VERDİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise Soylu’ya "Hayatım boyunca ben de hakaret ve iftiralara her zaman göğüs gerdim. O sebeple bir siyasi bir başkası tarafından yöneltilmiş itham ve isnatta da alakalı olarak da ‘İddialar muteber midir? Değil midir? Bilmiyorum. Ama bu iddiaların vahim olduğu açıktır. Bundan sonra görev savcılığa düşer demiştim’ Ama savcılık buna dair tahkikat yapmadı. HDP’ye payanda olmak. Ben her siz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teşrif ettiğinizde HDP ile ilgili kelam sarf etmek mecburiyetinde değilim, kusura bakmayın" sözleriyle yanıt verdi.

BEŞTAŞ: KAYYIMLARIN HIRSIZLIKLARINI ANLATIN

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da Soylu’nun mesaiye erken başladığını belirtti. Beştaş, Soylu’ya şöyle cevap verdi: "Burada binlerce defa kayyım atamalarının hukuksuzluk ve halk iradesinin hırsızlanması olduğunu anlattık. Belli ki dinlememişsiniz. Kayyım atamaları tamamen hukuk dışıdır, keyfidir, AKP iktidarının İçişleri Bakanlığı işbiriliğiyle daha doğrusu bakanlığınız marifetiyle halk iradesiyle el koymasıdır. Ben tüm belediye eşbaşkanı arkadaşlarımızın dosyalarını okudum. Sizin söylediğiniz hiçbir bilgi ve iddia o iddianamelerde bile yer almamıştır. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’ya sahte bir tanıkla doktorluğu ile ilgili verdiği ifade nedeniyle ceza verildi. Siz bize İçişleri Bakanı olarak bize kayyımların yaptığı hırsızlıkları, yolsuzlukları anlatın. Yaman hırsızın Mardin’de neden görevden alındığını anlatın. Türkiye kamuoyunu aydınlatın. Sizde iktidar partisinin milletvekilleri gibi sıkıştığınız zaman ‘terörö’ sizi kurtaramaz. Artık bitti gelin gerçekleri konuşalım"

‘ALÇALINABİLECEK SEVİYENİN EN DİBİNE İNEN ŞAHSİYETSİNİZ’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "İçişleri Bakanlığı bütçesi konuşuluyor. Grubunda Aksaray Valisi, Emniyet müdürü var. İçişleri Bakanlığı bütçesinde konuşmuyor. Selami Altınok nerede? Beyefendi kendi paçasını kurtarmak için basına servis ettiği metinde Selami Altınok gibi birini FETÖ ile suçlayacak kadar küçüldü de o yüzden burada yok" dedi. Yerel seçimler döneminde Bakan Soylu’nun İstanbul ve Ankara’yı gezdiğini hatırlatan Özel, "‘CHP kazanırsa su faturalarını DHKP-C militanları dağıtacak’ dedi. Bugün Ankara’da evine su faturasını getiren her yaştan her siyasi görüşten erkekli-kadınlı namuslu insanları gören her Ankaralı sizin nasıl bir acımasızca yalan söyleyen, sadece siyasi çabayla alçalınabilecek seviyenin en dibine inen bir şahsiyet olduğunuzu her gün görüyor" dedi.

‘TEK BİR SANİYE DİZ ÇÖKMEDİK’

Kürsüye bir kez daha çıkan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, ilk konuşması ardından grubuna doğru giderken İçişleri Bakanı Soylu tarafından parmakla hedef alınarak, "Akşam göreceksin, başını öne eğerek, çıkacaksınız" dediğini söyledi. Soylu’nun sözlerine sert cevap veren Beştaş, "Halkların Demokratik Partisi olarak, milletvekilleri olarak, sizin bütün suçlarınıza, saldırılarınıza, kumpaslarınıza, işkencelerinize rağmen tek bir saniye diz çökmedik. Boyun eğmedik, teslim olmadık. Üstelik sizin o yönettiğiniz İçişleri teşkilatı var ya; davul sizin elinizde tokmak kimin elinde onu takdir edin. Emniyet, vali, kaymakam, yargı sizde oturup delil üretiyorsunuz, sahte delillerle bizler hakkında soruşturmalar açıyorsunuz. Sahte delillerle dava açıyorsunuz. Valilerinize talimat veriyorsunuz HDP’lilerin tüm etkinlikleri yasaklanıyor. Valiler doğrudan AKP’nin il başkanı olarak çalışıyor sizin sayenizde, sizin talimatınızla. Hukuku tamamen yerle bir ettiniz. Bu size yakışmıyor. Hukuk herkese eşit davranmalı. Halk iradesine saygı göstermeyi öğreneceksiniz" ifadelerini kullandı.

Genel Kurul MHP'li milletvekillerinin konuşmasıyla devam ediyor. (MA)

Öne Çıkanlar