Soylu’dan Akşener’e ‘uyuşturucu' yanıtı: Oturduğun büyükelçilere Batı'nın halini bir sor

Soylu’dan Akşener’e ‘uyuşturucu' yanıtı: Oturduğun büyükelçilere Batı'nın halini bir sor
Akşener’in uyuşturucu kullanımı hakkında yaptığı açıklamaya yanıt veren Bakan Soylu, 'Meral Hanım; Oturduğun büyükelçilere Batı'nın halini bir sor' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Türkiye’de uyuşturucu kaçakçılığı ve kullanımına yönelik açıklamalarına yanıt verdi. Soylu, Akşener’i hedef alır bir üslupla verdiği yanıtta, "Uyuşturucunun kökünü kurutacağız" iddiasında bulundu.

Akşener, bugün yaptığı açıklamada, "Gördüğüm, annelerin söylediği, ‘aman öldük bittik çocuklarımız uyuşturucu.’ Bunu gördüğün, anladığın andan itibaren; görevini yapmak zorundasın, polemik yapamazsın, tumturaklı sözlerle konuşamazsın" dedi. "Bir ülkede uyuşturucu ucuzsa, bilin ki her şey tatildir" ifadelerini kullanan Akşener, "Bir ülkede uyuşturucu pahalıysa bilin ki görev yerine getirilmektedir. 100 liraya uyuşturucu satılıyorsa bu ülkede, o zaman bu uyuşturucu ucuz demektir, ve bu ülkenin içine giriyor demektir ve bazıları da görevini yerine getirmiyor demektir. Her yerde annelerin şikâyeti uyuşturucu, demek ki bir yerlerde bir bozukluk var. Bunun düzeltilmesi gerekiyor. Bu çok önemli bir bilgi bence" diye konuştu.

Kişisel Twitter hesabından, Akşener’i hedef alır bir üslupla bu açıklamalara yanıt veren Soylu, "Meral Hanım; Siyaseti yanlış öğrenmişsiniz, bunda bizim de payımız var. Uyuşturucuda tarihin en güçlü sonuçlarını alıyoruz" dedi.

Meral Akşener’in 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası başbakan olacağına dair kinayeli bir ifade kullanan Soylu, "’Başbakan olacağın’(!) 15 Temmuz sonrası, uyuşturucu ölümleri 941'den, 2021 sonunda 270’e düştü" ifadelerini kullandı.

Soylu, şöyle devam etti:

"Tarihin en büyük uyuşturucu yakalamalarını yapıyoruz. Uyuşturucunun kökünü kurutacağız...

Meral Hanım; Oturduğun büyükelçilere Batı'nın halini bir sor. Ha unutmadan, stajyer Bakanlığın döneminde kaptagonu iyi bilirdin. Kaç liraydı sahiden?"

Öne Çıkanlar