Su krizi çalıştayları başlıyor: Kuyu Kurumadan

Su krizi çalıştayları başlıyor: Kuyu Kurumadan
Su çalıştaylarında, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, üretici kooperatifleri, akademisyenler, uzmanlar ve çiftçiler su krizini konuşacak, çözüm yöntemlerini tartışacak.

"Kuyu Kurumadan" su çalıştayları yarın Seferihisar’da başlıyor.

Kültür Ekoloji Çevre ve İletişim (KEÇİ) Derneği’nin çağrısıyla İzmir’de Gediz ve Küçük Menderes havzaları üzerinde bulunan beş ilçede düzenlenecek su çalıştaylarında, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, sulama birlikleri, üretici kooperatifleri, akademisyenler, uzmanlar ve çiftçiler bir araya geliyor.

Çalıştaylar, Seferihisar'ın ardından Ege Bölgesi'nde Gediz ve Küçük Menderes havzaları üzerinde bulunan Selçuk, Ödemiş, Çiğli ve Foça ilçelerinde devam edecek.

Çalıştaylarda su krizinde gelinen nokta, su yönetimi, çözüm önerileri, iyi uygulama örnekleri tartışılacak, üreticilerin sahadan ilettiği bilgiler ve uzmanların bilimsel katkılarıyla geleceğe dönük yaklaşımlar değerlendirilecek.

KEÇİ Derneği kolaylaştırılıcığında gerçekleşecek ilk çalıştay, muhtarlar, sulama birlikleri, kooperatifler, sivil toplum örgütleri ve üreticiler, Seferihisar Belediyesi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat Mühendisleri Odası’nın katkılarıyla 19 Temmuz Salı günü Seferihisar’da düzenlenecek.

SUYUN YÜZDE 74'Ü TARIMDA KULLANILIYOR

Derneğin verdiği bilgiye göre, Türkiye hızla "su fakiri" ülke konumunda ilerlerken acil tedbirler alınmadığı taktirde bir gıda krizi ile karşı karşıya kalabilir. Suyun yüzde 74’ü tarımsal üretim sırasında kullanılıyor ve bu suyun çok büyük bir kısmı sulama sırasında kayboluyor.

KEÇİ Derneği’nin başlatmış olduğu "Kuyu Kurumadan" çalışması ile tarımsal üretimde daha bilinçli ve geleceği öngören bir su kullanımının yolları ve yöntemleri tartışılacak ve bu çalıştaylardan çıkan sonuç raporu kamuoyu ile paylaşılacak.

Öne Çıkanlar