Spor yazarları derbiyi değerlendirdi: Hak eden kazandı

Spor yazarları derbiyi değerlendirdi: Hak eden kazandı
'Kabul etmek gerekir ki iki takımın orta saha oyuncuları arasında çok büyük kalite farkı var. Bu da net bir şekilde dün sahaya yansıdı.'

Süper Lig'in 10. haftasında oynanan ve ev sahibi takımın Larin’in attığı iki golle 2-1 kazandığı Beşiktaş-Galatasaray maçını değerlendiren spor yazarları, karşılaşma sonucunu oyunun karşılığı olarak yorumladı.

Maçı değerlendiren spor yazarları, derbiye ilişkin analizleri şöyle:

‘KAFA KARIŞIKLIĞI MI OLDU?

Uğur Meleke (Hürriyet): "Skorbord sanırım 64’ü gösteriyordu. O dakikaya kadar resesif bir oyun planı tercih eden, Marsilya ve Lokomotiv maçlarında olduğu gibi geçiş fırsatları arayan Terim, iki değişiklik yaptı, çift santrfora döndü. Ancak tam değişikliklerin olduğu dakikada Beşiktaş korner kullanıyordu.

Futbolda yüzyıllık bir gelenek vardır; genelde korner savunulurken oyuncu değişiklikleri bekletilir. Eşleşmelerde bir kafa karışıklığı yaşanmasın diye... Pjanic-Necip-Larin’in yarattığı korner golünde bir kafa karışıklığı yaşandı mı bilmiyorum. Ama şunu biliyorum: G.Saray benzer bir korner organizasyonu fırsatını Marsilya’ya da vermişti. Saliba, G.Saray’ın savunduğu alanın dışına koşmuş ve kafası üst direkten dönmüştü.

‘OYUN FARKIYLA KAZANDI’

Güntekin Onay (Hürriyet): "Beşiktaş, derbide maçın başlama düdüğüyle birlikte oyuna ağırlığını koydu ve ev sahibi olduğunu Galatasaray’a hissettirdi. Topa sahip olan ve yaptığı baskıyla rakip yarı alana yerleşen siyah beyazlı takım, üstün oyununa paralel bir kale önü zenginliği yaşayamadı. Buna karşı oyunu kendi yarı sahasında kabullenen ve derin savunmayı tercih eden Galatasaray, hücuma çıkmakta çok zorlandı.

Kabul etmek gerekir ki iki takımın orta saha oyuncuları arasında çok büyük kalite farkı var. Bu da net bir şekilde dün sahaya yansıdı. Oyunun hiçbir bölümünde Beşiktaş karşısında dengeyi bulamayan Galatasaray, tüm bu olumsuz görüntüsüne rağmen Dolmabahçe’de bir gol buldu, bir de penaltı vuruşundan yararlanamadı. Ancak sarı kırmızılıların dünkü derbideki pasif futbolu kesinlikle galibiyete yetmezdi. Fatih Terim’in takımı sadece son 7-8 dakikada Beşiktaş karşısında beraberlik için baskı oluşturabildi."

‘BEŞİKTAŞ STANDARDI’

Mehmet Demirkol (Fanatik): "Terim’in Lokomotif maçının başlangıç kadrosunu kullanmasını bekliyordum. Final kadrosunu kullandı. Bu ön alan baskısıyla başlayacak Beşiktaş’ı karşılamak açısından karışık bir durum yarattı. Lokomotif’e isabetli şut çektirmeyen merkezde hiç açık vermeyen oyun olmadı. Beşiktaş sıklıkla sızma yaptı. Bütün sahayı kullanmak istediler. Beşiktaş’ı geri koşturmak... Hatta maçın başında rakibi karşılarken 4-5 kişiyle rakip alana geçtiler. Ama Beşiktaş orta sahası sabırla Pjanic’in sürekli dolaşıp boşa çıkmasıyla bunu aştı. Ghezzal ve Rosier tandemine topu geçirdikleri her seferde de pozisyon buldular. Batshuayi pres gücü seviyesinde bir bitiricilikte değildi."

‘DERSİNE ÇALIŞMAMIŞ’

Levent Tüzemen (Sabah): "Fatih Terim'in oyuncularını derbiye motive etmek için pazar günü NEF Stadı'nda yaptırdığı antrenman işe yaramadı. Galatasaraylı oyuncular kazanmak ya da kaybetmemek için sahada kafaca hazır değildi. Sergen Yalçın'ın iki sürpriz ismi Umut Meraş ile Larin sol kanatta yarattıkları tehlikelerle Beşiktaş'ı galibiyete taşıdı. Arka direkte attığı gollerle ünlenen Larin'e duran toplarda önlem almamak teknik heyetin dersine çalışmadığını gösteriyor. Ayrıca büyük tecrübe Muslera'ya yenilen ikinci golde boşa çıkmak yakışmadı. O topa çıkıyorsan vuracaksın. Galatasaray, Avrupa'da sergilediği oyun anlayışını derbiye yansıtamadı. Taylan-Berkan ikilisi ile Morutan çok top kaybı ile birlikte çok fazla pas hataları yaptı."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar