Süleyman Soylu, kalacak yer bulamadığı için sokakta kalan öğrencileri 'marjinal' ilan etti

Süleyman Soylu, kalacak yer bulamadığı için sokakta kalan öğrencileri 'marjinal' ilan etti
Erdoğan’ın dün öğrencileri hedef alan açıklamaları sonrası polis parklara baskın yapıp öğrencileri gözaltına alırken, bugün de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu öğrencilere yüklendi.

AKP hükümeti, yurtlarda yer bulamaması ve fahiş fiyatlardaki evlerde barınamamaları nedeniyle parklarda kalan öğrencilerin sorunlarına çözüm üretmek yerine hedef göstermeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün öğrencileri hedef alan açıklamalarının ardından polis parklara baskın yapıp öğrencileri gözaltına alırken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Erdoğan’dan geri kalmayarak, barınma sorunlarına dikkat çeken öğrencileri ‘marjinal’ ilan etti.

Bakan Soylu, devlet yurtlarının kapasite yetersizliğini, fahiş yurt fiyatlarını ve ev kiralarını "Barınamıyoruz" diyerek parklarda sabahlayarak protesto eden öğrencilerin öğrenci olmadığını iddia etti. Eylem yapanların yurt başvurusu bulunmadığını öne süren Soylu, "Bunların daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi" ifadelerini kullandı. Öğrencilerin PKK/KCK, MLKP, TKKKÖ, TKP Kıvılcım, FETÖ/PDY, TKİP, DKP üyesi olduklarını ileri süren Soylu, "4'ünün de 'beni çok seven' LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi" sözlerini sarf etti. 

Soylu, kayyım rektör istemeyen ve bunu protesto eden Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin de okulun öğrencisi olmadığını iddia etmiş, Erdoğan protestoların ardından kendi atadığı kayyım rektör AKP’li Melih Bulu’yu bir gece yarısı görevden almak zorunda kalmıştı.

Didim Polis Moral Eğitim Merkezi'nde Toplumsal Olayları Müzakere Kursu açılış programında konuşan Soylu, özetle şunları söyledi:

"Boğaziçi Üniversitesi olaylarında merkez kampüste 108 gözaltı yapmıştık. Bunların 101'inin Boğaziçi Üniversitesi ile hiçbir resmi, hukuki, öğrencilik veya mezuniyet bağı yoktu. Bunların da 79'u DHKP-C, TKP-ML ve diğer terör örgütlerinin üyesi olan kişilerdi.

Bugüne dönelim, 'Yurt bulamayan öğrenciler' bahanesiyle bir dizi eylem yapıldı. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik gerçekleştirildi. 24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişi katıldı, mükerrerleri düşersek eylemlere 2 bin 57 kişi katıldı. Bunlardan 310'u öğrenci. Bunların da tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor. Bunların daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi. Bunların da 6'sının PKK/KCK, 6'sının MLKP, 5’inin TKKKÖ, 2'sinin TKP Kıvılcım, 1'inin FETÖ/PDY, 1'inin TKİP, 1’inin DKP, 4'ünün de 'beni çok seven' LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi."

ERDOĞAN DA ‘SÖZDE ÖĞRENCİLER’ DİYE HEDEF GÖSTERMİŞ, POLİS PARKLARI BASIP ÖĞRENCİLERİ GÖZALTINA ALMIŞTI

Dün akşam Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Erdoğan da barınma sorununu dile getirmek için parklarda sabahlayan öğrencilere "Sözde öğrenci" demişti.

Erdoğan, "Son zamanlarda bazı park, bahçe buralardaki bankların üzerinde yatanların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre sözde öğrenci. Gezi Parkı olayı neyse bu da bir başka versiyonudur" ifadelerini kullanmıştı.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar