Süleyman Soylu: Suriyelilere eylem meylem yaptırmayız

Süleyman Soylu: Suriyelilere eylem meylem yaptırmayız
İçişleri Bakanı Soylu, Suriyelilerin '20 Ağustos’a kadar İstanbul’u terk edin' kararını eylemle protesto edecek Suriyelilerin İstanbulluları rahatsız ettiğini iddia etti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak yeni bir hayat için Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin sorunları katlanarak büyüyor. Suriyelilerin karıştığı en ufak bir olayın ırkçı provakasyonlarla linç girişimine dönüştüğü Türkiye'de, son darbe de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Siyasi iktidarın Suriyeli sığınmacılara yönelik aldığı '20 Ağustos’a kadar İstanbul’u terk edin' kararına karşı eylem yapacağı iddialarına karşı sert ifadeler kullanan Soylu, "Kimseye eylem meylem yaptırmayız" dedi:

"Türkiye Cumhuriyeti devleti kendi düzenini korumak zorundadır. Zor günlerinde kendilerini ağırladığımız bu insanlar kışkırtmalara karşı dikkatli olmalılar. Ben bu tür iddiaların belli merkezler tarafından çıkarıldığını sanıyorum. Kimseye eylem meylem yaptırmayız. Biz düzenimizi korumak zorundayız. Bu konunun tartışılmasını bile anlamsız buluyorum."

'MEVCUT DURUM BU ŞEKİLDE DEVAM EDEMEZ'

Suriyeli sığınmacılar sorununu Doğu Perinçek'in liderlik ettiği Vatan Partisine yakınlığıyla bilinen Aydınlık gazetesine değerlendiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyeli sığınmacılara mevcut durumun bu şekilde devamının mümkün olmadığını net bir şekilde anlattıklarını tekrarladı:

"Şu andaki durumun sürdürülmesi kesinlikle mümkün değil. Türkiye’nin her yerinde Suriyeli sığınmacıları, onların ileri gelenlerini uyarıyoruz. Halkta tepki büyüyor. Önümüzdeki günlerde daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Bu nedenle önlem almak zorundayız."

'KESİNLİKLE TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

Sorunun sadece Suriyeli sığınmacılar olmadığını, diğer ülkelerden gelen sığınmacıların da benzer sorunlara yol açtığını ifade eden Soylu, sığınmacılara taviz yok mesajı verdi:

"Bu sorunu ortalığı kırıp dökmeden çözmek için çalışıyoruz. Şu anda süreç devam ediyor. Suriyeli sığınmacılar da diğer sığınmacılar da kurallara uyacaklar. Hangi il için izin verilmişse orada kalacaklar. Bu konuda kesinlikle taviz verilmeyecek. Kurallara uymayanlar hakkında da yasaların gerektirdiği cezalar anında uygulamaya girecek."

İstanbul'da kaydı olmayan Suriyeli yabancıların, kayıtlı bulundukları illere geri dönmeleri için 20 Ağustos'a kadar süre verilmesi ile ilgili olarak da geri adım atılmasının kesinlikle söz konusu olmadığını yineleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bunun için yaklaşık 100 ekip oluşturulduğunu açıklarken sorunun İstanbul'da geçici koruma kapsamında tutulan 547 bin Suriyeliyle olmadığını ancak artan Suriyeli sığınmacı sayısının da İstanbulluları rahatsız ettiğini belirtti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar