Soylu: ABD ve Avrupa talimat vermiş, biz LGBT olacakmışız

Soylu: ABD ve Avrupa talimat vermiş, biz LGBT olacakmışız
CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu talimat almakla suçlayan Soylu, 'Bizi cinsiyetsizleştireceklermiş. LGBT olacakmışız. Çok istiyorsan kendi yakınlarından başla' dedi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Antep'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay'ın kızının nikah töreninde yaptığı şahitliğin ardından  AKP'nin ildeki Genişletilmiş Danışma Meclisi toplantısına katıldı. 

'EY KILIÇDAROĞLU, SEN YÜRÜYECEKSEN CHP'DEN HDP'YE YÜRÜ'

Toplantıda konuşan Soylu, ''Terörle mücadele yasasını değiştireceklermiş. Kılıçdaroğlu geçen hafta açıkladı. Şu anda bir parti sınırlarının hemen ötesinde terörle mücadele eden devletine orada mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 'hayır ben tezkere vermiyorum' derse orada 'terör koridoru kurulursa kurulsun' derse elbette terörle mücadele yasasını da değiştirmek ister. Devletin elini kolunu bağlamak istiyor. Eski günlere yeniden gelmeyi istiyor. Yeniden herkesin bu terörden nasıl kurtulacağız diye endişelenmesini istiyor" diyerek şöyle devam etti:

"Açık açık büyükelçilere gidip onlardan talimat alanlar hangi talimatları aldılar diye kimse düşünmesin. Bu talimatları aldılar. MİT TIR'larını ifşa edenler için yürüyorlar. Amerika, Avrupa talimat vermiş. Biz cinsiyetsizleştireceklermiş. LGBT olacakmışız. Çok istiyorsan kendi yakınlarından ve kendi ailenden başla. Bu milletin ahlakıyla, medeniyetiyle oynama. 15 Temmuz'da FETÖ darbe girişiminden sonra 125 bin kişi kamudan atıldı. Neden? 112 bin 600 kişinin mahkeme kararıyla terör örgütüne üye oldukları için. Niçin yürüyorlar biliyor musunuz? Millet olarak biz bu darbeyi yapanlardan özür dileyecekmişiz. Kusura bakmayın biz size yanlış yaptık beceremediniz sizi tekrar devlete döndürelim demediğimiz için yürüyeceklermiş. Ey Kılıçdaroğlu, sana söylüyorum. Sana bir yürüyüş güzergahı vereyim de gör. Sen yürüyeceksen Cumhuriyet Halk Partisinden HDP'ye yürü de nasıl yürüyeceğini görmüş olalım. Türkiye'nin bütün kazanımlarını alt üst etmek isteyen bir anlayışla karşı karşıyayız. 2023 seçimleri başka seçimlere benzemez'' dedi.

'6 BİN MASA KURSALAR BU MİLLETİ DURDURAMAZLAR'

Soylu, Türkiye'nin en önemli döneminde "Gezi olaylarının baş gösterdiğini" ifade ederek "17-25 Aralık darbesi ve ardından 6-8 Ekim olayları ile Türkiye'nin dinamikleri ile oynamak istediklerini" kaydetti:

"Türkiye yüzde 4 buçukluk bir faizle karşı karşıya kalmıştı gezi olayları başlamadan önce. Avrupa, Amerika zengin bir Türkiye istemediler. Zengin bir Türkiye olursa Irak'taki oyunları bozulacaktı. Türkiye oraya huzur götürecekti. Güçlü Türkiye olunca Suriye'de istedikleri oyunu oynamayacaklardı. Libya'da istedikleri oyunu oynayamayacaklardı. Yemen'de, Filistin'de, Afganistan'da da istedikleri gibi at koşturamayacaklardı. Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği dünya beşten büyüktür sözünün altında kalacaklardı. Ne yaptılar. Gezi olaylarını çıkarttılar. Türkiye'nin en büyük projelerine imzalar atmıştık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Marmaray'a kadar Avrasya tüneline kadar. İstanbul Havalimanına kadar her büyük projeye imzalar atmıştık. Coğrafyamızda neler yapıldığını gördüler.

Ardından 17-25 Aralık darbesi, ardından 6-8 Ekim olayları. Türkiye'nin dinamikleri ile oynamak istediler. Fitneleri ortaya çıkarttılar. İntikamlarını alamadılar. Büyümemizin intikamını alamadılar. Ellerindeki elemanlarıyla birlikte hain FETÖ darbesini Türkiye'de gerçekleştirmek istediler. Bu millet buna da izin vermedi. Şimdi ne yaparlarsa yapsınlar. Amerika değil Avrupa değil bini yan yana gelse, altı masa değil 6 bin masa daha kursalar bu milleti durduramayacaklar'' diye konuştu.

TANRIKULU'YA: SENİ DIŞİŞLERİNE LAĞIMCI BİLE YAPMAZLAR

Bakan Soylu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "Dışişleri Bakanı olursam SİHA'ların üretimine son vereceğim" sözlerini eleştirerek, Türkiye'nin her anlamda önemli bir fırsatı yakaladığını ve dünyada önemli bir yere geldiğini belirtip, ''Bu fırsatı kaçırırsak eskiden yaşadıklarımızı bizden sonra gelecek gençlerimize yaşatabilme konusunda önünü açmış oluruz. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. 2023, 2053, 2071 hedefleri ile geçmişin Türkiye'sini bir daha yaşatmayız. Geçmişi ancak Kılıçdaroğlu bilir. Adamın birisi çıkmış Dışişleri Bakanı olursam SİHA'ların üretimine son vereceğim diyor. Bu millet seni Dışişleri Bakanı değil, Dışişleri'nin lağımcısı bile yapmaz'' ifadelerini kullandı.

'506 BİN SURİYELİ GERİ DÖNDÜ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin sınır ötesi askeri harekatlarla terörden arındırarak güvenli hale getirdiği bölgelere 506 bin Suriyelinin gönüllü olarak geri döndüğünü" söyledi. (DHA)

Öne Çıkanlar