Soylu: Sığınmacılar pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edemiyoruz

Soylu: Sığınmacılar pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edemiyoruz
Türkiye’ye gelen sığınmacıların pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edilemediğini söyleyen Soylu, 'Stratejimizi belirledik. Onurlu bir şekilde geri dönüşlerini sağlayacağız' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün AKP Kadın Kolları Başkanlığına yaptığı sunumda, Türkiye’ye gelen sığınmacıların pasaportlarını yırttıklarını, bu nedenle sınır dışı yapılamadığını söylediği öğrenildi. Soylu’nun parmak tanıma sistemiyle kayıt altına alınacak olan bu kişilerin tespit edilerek ülkelerine gönderileceğini dile getirdiği aktarıldı.

Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun’un haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu AKP Kadın Kolları Başkanlığına sunumda, Türkiye’de kayıt altına alınan Suriyeli sayısının 3 milyon 762 bin 889, ikamet izniyle kalan yabancı sayısının 1 milyon 414 bin ve uluslararası koruma kapsamında yabancı sayısının ise 320 bin 68 olduğunu açıkladı.

 ‘DÜZENLİ GÖÇ KANALLARINI AÇIK TUTUYORUZ’

Göç meselesini 4 başlıkta ele aldıklarını belirten Soylu’nun şunları söylediği aktarıldı:

"-Birinci olarak düzensiz göçle etkili mücadele kapsamında sorunun çözümü için etkili sınır güvenlik tedbirleri, ülke içerisinde etkin yakalama ile sağlıklı ve seri işleyen sınır dışı mekanizmalarının tesisini sağlıyoruz.

-İkinci olarak düzenli göç alanında, düzenli göç kanallarını ülke kapasitesine ve dinamiklerine uyumlu düzeyde açık tutma politikasını uyguluyoruz.

-Üçüncü olarak, uluslararası koruma konularında, ülkemize sığınan ve koruma ihtiyacında olanlara da uluslararası hukuk ve medeniyet değerlerimizle uyumlu insan odaklı yaklaşım sergiliyoruz.

‘GÜVENLİ VE ONURLU GERİ DÖNÜŞÜ SAĞLAYACAĞIZ’

"-Son olarak da uyum faaliyetleri kapsamında, yabancıların ülkemizde bulundukları süreç boyunca vatandaşlarımızla karşılıklı uyumlarının sağlanmasına yönelik adımlar atıyoruz. Stratejimizi belirledik. Gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde geri dönüşünü sağlayacağız."

‘PASAPORTLARINI YIRTTIKLARI İÇİN SINIR DIŞI EDEMİYORUZ’

Bakan Soylu’nun yaptığı sunumda ayrıca Türkiye’ye gelen sığınmacıların pasaportlarını yırttıklarını, bu nedenle sınır dışı yapılamadığını ifade ettiği belirtildi. Soylu, parmak tanıma sistemiyle kayıt altına alınacak olan bu kişilerin tespit edilerek ülkelerine geri gönderileceğini söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar