Soylu, mevkidaşı Raşkov ile Bulgaristan'da açılacak yeni sınır kapısı için görüştü

Soylu, mevkidaşı Raşkov ile Bulgaristan'da açılacak yeni sınır kapısı için görüştü
İçişleri Bakanı Soylu, Bulgaristan ile Türkiye arasında yeni bir kapı açmayı görüştüklerini ancak 'arabalı mı arabasız mı' olacağını henüz belirlemediklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bulgaristan ziyareti kapsamında İçişleri Bakanı Boyko Raşkov ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Soylu, Bulgaristan ile yeni bir sınır kapısı yapılmasını görüştüklerini açıkladı.

Soylu, "Kırklareli'ndeki Rezve Deresi'nde yeni bir kapı kurulması, bir köprü yapılması meselesi 5-6 yıl önce değerlendirdiğimiz bir meseleydi. Teknik toplantıda bir noktaya kadar gelindi. Hazırlıklar tamamlanırsa orada bir kapı daha açılmış olacak. Mutabık kalacağımız mesele, yürüyüş olarak mı açılacak, yoksa küçük arabalar da gelip geçecek mi?" dedi.

Bulgaristan ile çok sayıda ortak alanlarının olduğunu ifade eden Soylu, salgın döneminde ara verilen heyetler arası görüşmelere yeniden başladıklarını belirtti.

Sınırlarla ilgili atılabilecek adımların gözden geçirildiğini vurgulayan Soylu, şunları söyledi:

"Hem Bulgaristan tarafı hem bizler bu görüşmelerden çok olumlu olarak ayrılıyoruz. Hamzabeyli ve Kapıkule Sınır Kapıları'ndaki sürekliliğin nasıl sağlanabileceği hususunu gözden geçirdik. Bizden 5 gidiş var Kapıkule'de. Bulgaristan tarafında 2 gidiş var. İlk önce 3'e çıkıyor. Yakın zamanda 2 daha olması hususunda talebimiz oldu. Onu gözden geçirecekler."

Öne Çıkanlar