Soylu, 'bireysel silahlanma' sorusunu yanıtsız bıraktı

Soylu, 'bireysel silahlanma' sorusunu yanıtsız bıraktı
Bakan Soylu, CHP'li Fethi Açıkel'in 'bireysel silahlanma' konusunda verdiği önergeyi yanıtsız bıraktı. Açıkel, 'Saray iktidarı, silah edinmeyi kolaylaştırmış' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, Türkiye’de her alanda yaşanan şiddet olaylarının arttığına dikkat çekerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesine yanıt alamadı. Açıkel, "Sadece basına yansıyan yaralama ve cinayete varan silahlı olayların sayısında dahi son 7 yılda yüzde 153 artış yaşandı. Bununla birlikte; saray rejiminde, sağlıkta şiddet, kadına şiddet ve sokakta şiddet yaygınlaşıyor" değerlendirmesini yaptı.

Açıkel, ülke genelinde yaşanan şiddet, cinayet olaylarında artış yaşandığını vurguladı.

Açıkel, yaptığı yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle, daha önce; kaçak ve yasadışı bireysel silahlanmanın arttığına dikkat çekerek verdiği soru önergesine hukuki sürenin geçmesine rağmen yanıt alamadığını bildirdi.

Fethi Açıkel’in açıklaması şu şekilde:

"Türkiye’de bireysel silahlanma, giderek daha büyük bir toplumsal şiddet öğesi olmaya devam etmektedir. Özellikle, son yıllarda gündelik yaşamda silahlı çatışma haberlerine ve silahlı olaylara kamuoyunda daha sık karşılaşılmaktadır. Silahlar eğitim kurumlarına ve hastanelere kadar girmekte, vatandaşlarımızın yaşamına kastetmektedir.

Öte yandan; dün Konya’da yaşanan olay, sokaklarda kontrolsüz bireysel silahlanma ve kaçak/ruhsatsız silahlanma kaynaklı suç olayları artarken, bu olaylarda toplumsal güvenliği sağlaması beklenen ancak liyakatsiz bir şekilde torpille işe alınan ve yeterli psikolojik testlerden geçmemiş kişilere, kamu düzenini koruma adına kontrolsüzce silah dağıtıldığını bir kez daha göstermiştir. Türkiye’de şiddet ve buna neden olan her çeşit bireysel silahlanma, yetkililerin umursamaz yaklaşımları altında, sivil vatandaşlar kadar kamu görevlilerini de adeta çaresizlik içine düşürerek, daha büyük bir sosyal yıkım ve cinnet için zemin hazırlamaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar