Soylu: Alevilerin 8 bin 740 talebinden 5 bin 600 talebi karşıladık

Soylu: Alevilerin 8 bin 740 talebinden 5 bin 600 talebi karşıladık
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı TV programında ' Bu dönemde kimsenin benim yaşam tarzıma müdahale ediyorsunuz diye bir şikayeti yok.' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu NTV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Soylu'nun açıklamasından satır başları şöyle: 

"Türkiye Sünni-Alevi çatışmasıyla zayıflatılmak isteniyor

Son 3 yılda ABD, 2 milyar dolar PYD'ye neden yardım eder. Tam da bunun için. "Kürtler Türkler arasında bir sorun yaratabilir miyiz? Avrupa ayağında da sunnilerle Aleviler arasında aynı şeyi yapabilir miyiz" derdindeler. 

Kimsenin bu dönemde benim yaşam tarzıma müdahale ediyorsunuz diye bir şikayeti yok. 

Bugün insanlar kendilerini ifade etmekte ayrıştırılıyor mu, ötekileştiriliyor mu? Hayır. 

Kürt kaymakamımız, emniyet müdürümüz var. Bugün basında çıkıyor Ermeni kaymakamımız var. Alevi valimiz var. 

7 tane çalıştay yapıldı. 2018'de alevi meselesi seçim beyannamesi koyuldu. Bize talimatlar verildi. Elazığ'daki depremde başladı. Cemevlerini ziyaret etti. Öyle güzel karşıladılar ki. Herkese ne yapıyorsak onlara yaptık. Sonra onlarla bir araya geldik. Bizden ne istiyorsanız yapacağız dedik. O sıcaklık ve samimiyet Elazığ'dan sonra da devam etti. Tüm Türkiye'ye yaydık. 1580 küsür cemevine gidildi. Ölü gibi gideceksiniz ölü gibi geleceksiniz. Hiçbir nefis ortaya koymayacaksınız. Arkadaşlarımız gittiler 8 bin 740 talep topladılar. Bunlardan 5 bin 600 talebi karşıladık.  Ne kadar talepleri varsa hepsini el birliğiyle sağdan soldan eşimizden dostumuzdan aldığımız desteklerle yaptık. 

SIĞINMACILAR MESELESİ

Suriye'de, komşumuzda yaşanan bir dram var. Milyonlarca insan yerinden edildi. Biz insanların travmalarını hep birlikte yaşadık. Büyük bir fedakarlıkla... Kolay bir süreç değildir.  

Bugün Afgan bakan buradaydı. Afganistan'ın mevcut yönetiminden bir heyet geldi. Taliban'ın heyeti... 

Sığınmacılar elbette ülkelerine dönecek. 

Operasyon bölgelerinde 6 milyon insan yaşıyor. Operasyon bölgelerinde hayat normale dönmüş durumda. 

O bölgede yapılan her şeyi biliyoruz. Türkiye'de Suriyeliler üzerinden bir provakasyon oluşturamazlar. 

3 milyon 650 bin sığınmacı var. 

Yaklaşık İdlib'de 3 milyon 369 bin insan var. Sadece briket ev yapmıyoruz. Oradaki sosyal hayatını da sağlıyoruz. Briket evlerin 62 bin 600'ü bitti. Bunların altyapı ve üstyapılarını yapıyoruz. Briket evleri bağışlarla yapıyoruz. 

Sığınmacıların yüzde 70'i "biz döneriz" diyor. Orada "güvenli bir alan oluşursa döneriz" diyor. 

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Ahmet Bey nüfus müdürlüğünü basacaktı. Göç idaresini basacaktı. 1984'ten beri siyasetteyim bu kadar düşük bir seviye görmedim. Sanki yeni bir şey bulmuş gibi 'Ben YSK'dan daha fazla bilgiye sahibim' diyor. Biz bunu çocukken yapardık. Yeni bir şey icat etmişler gibi... 

Suriyeli seçmen sayısı 120 bin. 

Avrupa Doğu Avrupa'dan genç nüfus alıyor. Suriye'den gelenleri seçerek alıyor. Çünkü genç nüfusa ihtiyacı. Peki Türkiye'ye bugün gelenlerin sadece külfetleri mi var hiçbir katkıları yok mu? Bana diyorlar ki "aman ha sakın Afgan çobanlara yakalama çıkarmayın". "Yapmak zorundayım" diyorum. 

Müzik festivallerinde Kürtçe söylenmiyor. Niye söylenmesin. Gençlerin yaşama ait ümitlerinin serpildiği süreç söz konusu. 

'TÜRKİYE'DE 124 TERÖRİST KALDI'

Türkiye'de 124 terörist kaldı. 11-12'si ağır yaralı, dışarı çıkacak hali yok.

PARMAK BOYASINA DÖNÜLÜR MÜ? 

Neden dönelim? Bu sadece şüphe yaratmak için oluşturan bir durum. Bu ülkede 2 tane şaibeli seçim olmuştur. 1946 seçimleri ve 1982 seçimleri. Türkiye seçim meselesini iyi yöneten bir ülkedir. 2010 yılında itibaren CHP'nin her seçimde söylediklerini toparladım.

Her siyasi partinin sandıkta görevlisi var, müşahitleri var. ''

Öne Çıkanlar