Sosyal medyada AKP'li Özlem Zengin'e hakarete soruşturma

Sosyal medyada AKP'li Özlem Zengin'e hakarete soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, AKP'li Özlem Zengin'e hakaret edildiğini belirterek soruşturma başlattı.

Türkiye’de çıplak arama olduğunu inkar eden, bu işkenceye maruz kaldığını açıklayan kadınlara yönelik de cinsiyetçi ve hakaret dolu ifadeleri nedeniyle tepki çeken AKP’li Özlem Zengin ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sosyal medyada AKP Tokat Milletvekili Özlem Zengin'e hakaret edildiği belirtilerek soruşturma başlatıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, "Mert Yaşar isimli kullanıcı tarafından Tokat Milletvekili Özlem Zengin’e yönelik sarf edilen sözler nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmış olup şüphelinin kimlik bilgilerinin tespiti ve yakalanması için kolluğa talimat verilmiştir" denildi.

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Gül, "Sosyal medyada türeyen ahlaksızlık ve itibar suikastleri her geçen gün şiddetini artıyor. Tokat Milletvekilimiz, Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin Hanıma yönelik ahlaksız ve seviyesiz saldırıyı kınıyorum. Bu eylemlere karşı hukuk, gereği neyse yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Bir açıklama da AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi. Çelik, "Hukuk önünde bu çirkinliklerin ve ahlaksızlıkların hesabı sorulacaktır. Grup Başkanvekilimiz Özlem Zengin’i hedef alan bu ahlaksız ve saldırgan dil herkes tarafından lanetlenmelidir" diye yazdı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar